ŠEŠELJ PRIZNAO DA NIJE PRAVOSLAVAC, DA JE PROTIV VERONAUKE I DA NE VERUJE U SVETU TROJICU: Voja kakvog ne znate
Foto: Printscreen

potpuno otvoreno

ŠEŠELJ PRIZNAO DA NIJE PRAVOSLAVAC, DA JE PROTIV VERONAUKE I DA NE VERUJE U SVETU TROJICU: Voja kakvog ne znate

Ja u sve sumnjam

Objavljeno:

Lider Radikala Vojislav Šešelj svojevremeno je gostovao u jednom rijalitiju i tom prilikom je učesnicima šoua objasnio svoje svetonazore.

Bilo je tu raznih tema kojih se Šešešlj dotakao, a naknadno je najviše prašine podigla njegova priča o tome zašto je bio protiv uvođenja veronauke u školama, kao i da li je i kakav vernik.

Šešelj je mnoge iznenadio svojim stavovima, a prenosimo vam neke od njih:

foto: Printscreen

- Mi nismo hteli da glasamo ni za jedan predlog SPO. Mi smo stranka izrazito demokratskog karaktera i zalažemo se za sekularno društvo. To je društvo u kojem je crkva striktno odvojena od države. Pitanje veroispovesti je privatna stvar... Ja mislim da je Bog stvorio svet, ali ne onako kako piše u Bibliji, nego mislim da je kosmos stvar razuma i da je kosmos stvorio neki univerzalni razum, ali još nismo do toga došli, niti će čovečanstvo ikada biti u stanju da to otkrije. Ja jesam vernik. Verujem u univerzalnu kosmičku pravdu - ispričao je Šešelj, da bi jednom drugom prilikom proširio svoju priču na ovu temu:

- Sve religije na svetu stvorili su ljudi, a ne Bog. Najveća je glupost reći da je jedna religija bolja od druge, da je jedna ispravnija od druge. Dakle, u te stvari se ne ulazi. Ja pokušavam celog života da budem intelektualac. Zato što je osnovno obeležje intelektualaca sumnja, a ne vera. Ja se držim Dekartove logike: sumnjam dakle postojim. Ja u sve sumnjam - objasnio je Šešelj.

- Velika je razlika između onoga što je Hrist učio svoje sledbenike i onoga što su Sveti Oci crkve u 4. veku utvrdili. U današnjem Svetom pismo, a to je Novi zavet, postoje četiri jevanđelja. Nijedno od njih nije pisao Hristov savremenik. Ja pripadam hrišćansko-judejskoj tradiciji i kulturi. Ne mogu od toga da pobegnem. Tu pripadaju svi Jevreji, hrišćani i muslimani. Koreni sve tri religije su isti. I muslimani priznaju Hrista. Čak kažu da kad bude došao smak sveta, on će doći da sudi živima i mrtvima - ispričao je Šešelj.

BONUS VIDEO:

KAKO SE STVORIŠE, ODAKLE SE STVORIŠE... NJIH PETNAESTAK NAORUŽANI DO ZUBA: Pogledajte ispovest pretučenog i uhapšenog Srbina Ivice iz sela Varage (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.