VIŠE OD 10 HILJADA SRBA NA PROTESTU U MITROVICI: Odavde nema NAZAD, mi NE ZNAMO za PREDAJU
Goran Rakić se obraća prisutnima, Foto: Z. Šaponjić/Kurir

masovni bunt

VIŠE OD 10 HILJADA SRBA NA PROTESTU U MITROVICI: Odavde nema NAZAD, mi NE ZNAMO za PREDAJU

Mnogo je krvi na ovom mostu preko Ibra

Objavljeno: 15:26h

Hiljade i hiljade Srba protestvovali su u centru Kosovske Mitrovice posle jučerašnje brutalne akcije kosovske policije, hapšenja i premlaćivanja Srba. Odavde nema nazad, mi ne znamo za predaju - jedinstvena je poruka sa ovog skupa.

"Guraju nas da pregovaramo sa onima koji nas bude u zoru, udaraju kundacima i maltretiraju. Ovima iz Prištine poručujem da prvo počiste svoje dvorište. Znam da nije lako ali vas molim da ne nasedate na provokacije. Dok god je nas ovde Kosovo će ostati srpsko jer odavde nema nazad", reči su Gorana Rakića gradonačelnika Severne Mitrovice koji se prvi obratio pristunim akojih je po nekim procenama bilo više od 10.000.

Srđan Vulović, novoizabrani gradonačelnik Zubinog Potoka rekao je da za poslednjih 20 godina demonstracija i protesta nije video ni doživeo osionost i brutalnost koju je doživeo juče.

"Pripadnici Kfora ovuda svakodnevno patroliraju i šetaju, a juče su se oglušili o sve naše pozoive. Kad treba da zaštite Srbe, njih nema nigde.Odavde nema nazad", rekao je Vulovića.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović ispričao je da su prištinski specijalnost u selu Varage zverski pretukli osobu sa posebnim potrebama čoveka koji je samo krenuo da kupi hleb.

"Taj nesrećni čovek nije znao njihov jezik jer je gluvonem. I ne samo njega već su i ruskog diplomatu iz UNMIK-a tukli kundacima. Njegovom glavom su udarali o vozilo. Ruski diplomata zadobio je prelome kosti lica. Važno je da danas ovde kažemo da smo jedinstveni i da je naša država garant našeg opstanka. Ovde što smo ovde videli - to je zamrznuti konflikt a glavni cilj Albanaca je da etnički očiste ovaj prostor", rekao je Ivanović.

Vučina Janković, gradonačelnik Zvečana, rekao je da greše svi koji misle da je Kosovo završena priča.

"Mnogo je krvi na ovom mostu preko Ibra proliveno za 20 godina ali isplatilo se. Danas smo mi ovde svoji na svome", rekao je Janković.

BONUS VIDEO:

SLAVKO SIMIĆ: Upadom ROSU prištinske vlasti pokušavaju da destabilizuju sever Kosova (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.