TAČI SIKĆE, POBESNEO NA EU: Niste održali OBEĆANJE koje ste nam dali PRE 20 GODINA!
Totalno razočaran: Hašim Tači, Foto: EPA/MSC/GUELLAND

teško mu palo odbijanje

TAČI SIKĆE, POBESNEO NA EU: Niste održali OBEĆANJE koje ste nam dali PRE 20 GODINA!

EU zatvorila vrata za Kosovo iako smo još pre tri godine zadovoljili sve kriterijume

Objavljeno:

Predsednik tzv. Kosova, Hašim Tači, rekao je da ni 20 godina nakon intervencije NATO-a pravda na Kosovu nije zadovoljena.

Tači je na Međunarodnoj konferenciji o perspektivama i izazovima za zapadni Balkan naglasio da je Kosovo u opasnosti od nazadovanja nakon što ga još pet zemalja EU nije priznalo, a članstvo u UN tek treba da se desi.

- Mi smo u stanju statusa kvuo koji predstavlja rizik za regresiju, ali i priliku da se nastavi zamrznuti konflikt između Kosova i Srbije, a da se ne može videti faktor koji bi mogao da ubedi Rusiju da stavi veto na članstvo Kosovau UN, kako bi Kosovo dobilo globalno priznanje - kazao je Tači.

Tači je rekao da je EU "zatvorila vrata" za Kosovo, pošto liberalizacija viznog režima još uvek nije stupila na snagu.

- EU zatvorila vrata za Kosovo iako smo još pre tri godine zadovoljili sve kriterijume. Poslednji je trenutak da se prestane sa diskriminacijom građana Kosova. Zbog ovakvkog stava trpimo velike posledice zato što ljudi i dalje ostaju izolovani i traže druge alternative.

Sastanak u Berlinu Tači je nazvao "razočaravajućim", jer prema njemu nije bilo usaglašavanja stavova.

- Sastanak je bio veliko razočarenje, nije postignut nikakav napredak, a jedini uspeh Kosova je bio u tome što je francuski predsednik Makron predložio da se ponovo sastane u Parizu sa predsednikom Srbije Vučićem. Berlinski sastanak je bio razočaravajući i zbog činjenice da nije bilo potpune koordinacije sa SAD - kazao je Tači.

BONUS VIDEO:

GRADONAČELNIK KOSOVSKE MITROVICE GORAN RAKIĆ (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Kosovainfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.