TAČI ŽESTOKO ODGOVORIO VUČIĆU: Intervenisaćemo ako se desi nešto!
Nove pretnje: Hašim Tači, Foto: Beta

STIGLA REAKCIJA

TAČI ŽESTOKO ODGOVORIO VUČIĆU: Intervenisaćemo ako se desi nešto!

Niko ne bi trebalo da štiti ljude koji krše zakon

Objavljeno:

Kosovski predsednik Hašim Tači odgovorio na izjavu Vučića rekavši: "Kosovske bezbednosne snage biće spremne da intervenišu ukoliko bi se desilo nešto nepredviđeno".

On je to rekao novinarima u Prištini, a povodom izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa situacijom na severu Pokrajine.

"Njihovi pozivi nisu pozivi u rat, već im je cilj osvajanje simpatija javnosti u Srbiji. Niko ne bi trebalo da štiti ljude koji krše zakon. Tražimo saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala zbog ove regionalne dimenzije. Želimo da sarađujemo sa njima", rekao je Tači, prenose prištinski mediji.

Podsetimo, u jučerašnjoj akciji specijalnih snaga kosovske policije uhapšeno je 23 osobe, uglavnom srpske nacionalnosti. Prema zvaničnom objašnjenju kosovske policije, hapšenja su izvedena po nalogu prištinskog tužilaštva i tiču se organizovanog kriminala.

Tokom akcije došlo je i do sukoba s lokalnim stanovništvom, a najnapetije je bilo u Zubinom Potoku.

Predsednik Srbije je, tokom posebne sednice posvećene KiM, koja se održavala uporedo s akcijom kosovskih specijalaca, između ostalog, rekao i da će Srbija reagovati ukoliko se takvi događaji nastave.

Pre toga izdao je naređenje da se borbena gotovost vojske podigne na najviši nivo.

BONUS VIDEO:

PREDSEDNIK U POSETI VOJNOJ GIMNAZIJI: Aleksandar Vučić se obratio učenicima (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.