NIKO SE NEĆE IŽIVLJAVATI NAD SRBIMA! Vučić poslao OŠTRU PORUKU posle UPADA ROSU na SEVER KOSOVA (FOTO)
Aleksandar Vučić u vojnoj gimnaziji, Foto: Tanjug / Tanja Valič

SVE JE REKAO!

NIKO SE NEĆE IŽIVLJAVATI NAD SRBIMA! Vučić poslao OŠTRU PORUKU posle UPADA ROSU na SEVER KOSOVA (FOTO)

Predsednik najavio dala ulaganja u Vojsku Srbije

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je bojazan, povodom jučerašnjih zbivanja na Kosovu i Metohiji, za ono što će tek doći, te poručio da Srbija neće dozvoliti ižzivljavanje nad srpskim stanovništvom i najavio dalja ulaganja u Vojsku Srbije.

„Ako neko misli da može da se iživljava nad našim stanovništvom i da to može da ponavlja, a onda da bude 'puj pike ne važi' i da za to traži sumnjiva objašnjenja - to neće moći“, poručio je on.

Vučić je, obilazeći rekonstruisanje prostorije Internata Vojne gimnazije, naglasio da će država, polako ali sigurno da obnavlja stvari koje smo podizali četiri ili pet decenija, a u međuvremenu u te objekte nije ulagano.

Ukazao je, u izjavi novinarima, da nismo više suočenis a trendom smanjenja prijava dece u Vojnu gimnaziju, rekavši da se ove godine prijavilo čak 440, a primljeno će biti 90.

„To znači da deca sve više osećaju da će država da brine sve više o vojsci i njenim pripadnicima. Kroz izgradnju jeftinih stanova i uvećanjem plata oni će moći da računaju na sigurnu egzistenciju za sebe i svoje porodice“, objasnio je on.

Vučić je kazao da bi danas, obilazeći ovaj objekat, bio mnogo srećniji da se nije desilo ono što smo juče videli na KiM.

1 / 4 Foto: Tanjug / Tanja Valič

„Veoma brinem za ono što će tek da dođe, i to je jedini razlog što nisam danas srećan“, poručio je on.

Upitan koliko je zabrinut za vojnike zbog jučerašnjih događanja na Kosmetu Vučić je ukazao da država u vojnike ulaže ogroman novac za njihovo školovanje, i da ljudi koji se za takav posao opredeljuju znaju da se ne kandiduju za manekene.

U vezi jučerašnje situacije na Kim izrazio je nezadovoljstvo reakcijom NATO, koji je, prema njegovim rečima izneo laži, a kritikovao je i EU, čiji se predstavnici javljaju samo onda kada prođe kritično stanje.

„Nevezano za to mi ćemo da razvijamo našu vojsku, i podižemo životni standard naših vojnika, da budemo spremni da čuvamo naš narod. To je nešto što je svrha vojske i zbog čega postoje vojske u svim zemljama sveta“, objasnio je on.

Pogledajte kako izgleda poseta Aleksandra Vučića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.