OČEKUJEM NOVE AKCIJE ALBANACA! Čuveni SRPSKI GENERAL otkrio svoje prognoze, ali i planove VOJSKE SRBIJE
ROSU jedinice, Foto: Printscreen

i dalje napeto

OČEKUJEM NOVE AKCIJE ALBANACA! Čuveni SRPSKI GENERAL otkrio svoje prognoze, ali i planove VOJSKE SRBIJE

Naši predstavnici iz Generalštaba u kontaktu su sa komandantom Kfora i mislim da naša vojska ništa ne bi učinila, a da se ne obavesti komandant Kfora o merama koje Srbija ima nameru da preduzme, objašnjava Branko Krga.

Objavljeno:

Upad kosovskih specijalnih snaga na sever Kosova i hapšenje Srba pripadnika kosovske policije, pod izgovorom da su osumnjičeni da imaju veze sa organizovanim kriminalom, najavili su srpski zvaničnici još pre lokalnih izbora održanih na severu Kosova.

Da li je cela akcija samo maska pod kojom Albanci u stvari pokušavaju da zauzmu sever Kosova?

Penzionisani general Branko Krga i bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije i Crne Gore od 2002. do 2005. godine objašnjava da ovo ne predstavlja zauzimanje severa Kosova — još.

Branko Krga
Branko Krga foto: Nemanja Pančić

„Ovo je jedna u nizu provokacija kojom žele da testiraju ponašanje i reagovanje Srbije. Ujedno bi da poboljšaju pozicije Albanaca kao faktora koji, eto, pokazuju da imaju i neke kapacitete da mogu i oružanim putem da rešavaju probleme za koje smatraju da su im važni. Očigledno je da je u pitanju provokacija i da je tempirana u vreme zasedanje naše Skupštine“, kaže Krga.

General Krga naglašava da je predsednik Srbije dobro reagovao rečima da Srbija prati sva zbivanja i da će se ponašati smireno, ali i odlučno ako dođe do ugrožavanja bezbednosti života naših sugrađana. S obzirom da se Kfor oglasio i rekao da ne želi da se meša u dešavanja na Severu, pitanje je da li bi Srbija mogla da reaguje, a da se ne sukobi sa tom vojnom misijom.

„Naši predstavnici iz Generalštaba u kontaktu su sa komandantom Kfora i mislim da se ne bi ništa učinilo, a da se ne koordinira, odnosno, da se ne obavesti komandant Kfora o merama koje Srbija ima nameru da preduzme“, objašnjava naš sagovornik.

Bivši načelnik Generalštaba očekuje da će se ova akcija Prištine na neki način završiti, ali je siguran da će biti i novih provokacija.

„To će pokrenuti u vreme kada oni ocene da im je to pogodno“, uveren je general Krga.

Komandant Kfora, italijanski general Lorenco D’Adario je zbog „političke osetljivosti trenutka“ pozvao sve strane na KiM da mirno i odgovorno rešavaju sporove, bez ikakve upotrebe sile ili nasilja.

BONUS VIDEO: Žene u crnom izvele NEVEROVATAN performans ispred SRPSKE patrijaršije

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.