PUCALI SU NA MENE, TUKLI SU ŽENE I DECU, NOSILI SU FANTOMKE! Jeziva ISPOVEST Srbina kojeg je ROSU ranio i PRETUKAO
Hapšenje ROSU..., Foto: Printscreen

UŽASNO!

PUCALI SU NA MENE, TUKLI SU ŽENE I DECU, NOSILI SU FANTOMKE! Jeziva ISPOVEST Srbina kojeg je ROSU ranio i PRETUKAO

Ovo je strašno...

Objavljeno: 28.05.2019. 14:47h
  • 39

Radenko Milovanović iz Zubinog Potoka, povređen tokom jutrošnje akcije kosovske policije u tom mestu, kaže da su pripadnici jedinica ROSU pucali na njih, upadali u kuće i maltretirali žene i decu.

“Jurili su me i pucali na mene, skočio sam sa tri-četiri metra i povredio nogu, on je došao do mene i nastavio da puca na mene. Bili su maskirani, imali su fantomke i bili su pod punom ratnom opremom”, rekao je Milovanović, koji je zajedno sa povređenim Bobanom Janićijevićem zbrinut u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica “Jednostavno, ratno stanje...Sve su uništili. Mi smo goluruki bili, niko na njih nije pucao, kako smo se povlačili i postavljali prepreke da ne mogu da prođu, oni su sve rušili i palili. Ulazili su u kuće, maltretirali žene i decu”, ispričao je Milovanović.

On je dodao da su pripadnici ROSU tukli sve koji nisu mogli da pobegnu, a sedam lica je odvedeno.

“Došli su sa magistralnog puta do kuća i krenuli da pucaju. On je došao mene da ubije”, rekao je Milovanović.

Milovanović je prilikom napada jedinica ROSU zadobio zatvorene povrede desne potkolenice, a Janićijević otvorene povrede leve potkolenice.

 

Načelnik Ortopedije Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Dragiša Milović rekao je da su dva pacijenta zadobila povrede donjih ekstremiteta, da su hirurški i ortopedski obrađeni i trenutno su van životne opasnosti.

“Očekujemo da tokom dana uradimo još neke preglede i analize, ali za sada njihovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće”, rekao je Milović.

Povređene je obišao predsednik Srpske liste Goran Rakić, koji je izjavio da pokušavaju da saznaju gde se nalazi sedmoro građana Zubinog potoka koji su brutalno pretučeni i odvedeni u nepoznatom pravcu.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media