ALBANCI NA KOPAONIKU POSTAVLJAJU GRANICU VELIKE ALBANIJE?! Važno mesto za Srbe pašće u RUKE Tirane!
Granica velike Albanije na Kopaoniku, Foto: Printscreen/Google Maps, Printscreen, Ilustracija/Espreso.co.rs

OVO JE JAKO OPASNO

ALBANCI NA KOPAONIKU POSTAVLJAJU GRANICU VELIKE ALBANIJE?! Važno mesto za Srbe pašće u RUKE Tirane!

Stravičan scenario za Srbiju

Objavljeno:

Albanci su upadom na sever Kosova i hapšenjem Srba istakli svoje jasne pretenzije da žele da sve što je srpsko proteraju sa južne srpske pokrajine, a da prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića granicu velike Albanije postave na Kopaoniku!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se poslanicima u Skupštini ukazao je i na mogućnost da Priština pokuša da uspostavi albansku granicu na Kopaoniku, ali da će Srbija to onemogućiti.

Predsednik Srbije je ukazao da je predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači u ponedeljak pozvao Albaniju na ujedinjenje, a to znači, ističe, da oni žele da uspostave albansku granicu prema Srbiji na Kopaoniku.

"Dakle, granica velike Albanije može i u narednih nekoliko dana da nam se pojavi na Kopaoniku, zahvaljujući i Srbima, koji su im pomagali u tome, a moj odgovor njima je - neće biti takve velike granice na Kopaoniku."

Granica koju je pomenuo predsednik Srbije bi prema nekim ranijim izjavama albanskih lidera i njihovim mapapa trebalo da bude na Pančićevom vrhu.

foto: Dado Đilas

Podsetimo ako bi se nekada realizovala ideja o nastanku "velike Albanije", ona bi pored Albanije i Kosova "štipnula" i teritorije Crne Gore, Srbije, Makedonije i Grčke.

Po toj zamisli u njen sastav bi ušli Ulcinj, Plav, Rožaje i Podgorica (Crna Gora), zatim Kosovo, Preševska dolina Leskovac, Vranje i Prokuplje (Srbija), zapadna Makedonija i Skoplje (Makedonija), kao i grčki deo uz Albaniju i Makedonijom, do grada Janjina (Grčka). Tako bi, recimo, i čuvenogrčko ostrvo Krf postalo deo "velike Albanije".

Pogledajte mapu tzv velike Albanije:

foto: Privatna arhiva, Wikipedia

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.