PORODICA BITIĆI PISALA JE VUČIĆU I REKLA MU JEDNU VAŽNU STVAR! Pažljivo pročitajte šta TRAŽE od predsednika Srbije
Braća Bitići, Foto: Privatna arhiva

JASNI ZAHTEVI!

PORODICA BITIĆI PISALA JE VUČIĆU I REKLA MU JEDNU VAŽNU STVAR! Pažljivo pročitajte šta TRAŽE od predsednika Srbije

Sve su istakli...

Objavljeno:

Porodica Bitići uputila je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem traže da izvrši pritisak na bivšeg policijskog zvaničnika Vlastimira Đorđevića da iznese informacije koje, kako tvrde, poseduje o grobnicama kosovskih Albanaca i slučaju Bitići, prenosi Balkan insajt.

Porodica trojice ubijene braće Bitići uverena je da bivši načelnik Resora javne bezbednosti MUP Srbije, u vreme sukoba na Kosovu 1998-1999, imao "vitalne informacije koje mogu da pomognu u lociranju masovnih grobnica".

Oni u pismu navode da ako Đorđević "ne bude sarađivao" onda od Vučića traže da se "otvoreno usprotivi prevremenom oslobađanju iz zatvora Vlastimira Đorđevića".

Porodica Bitići je pismo uputila i predsedniku privremenih institucija u Pristini Hašimu Tačiju, od koga takođe traže da se usprotivi mogućnosti prevremenog puštanja na slobodu Đorđevića koji je osuđen u Haškom tribunalu.

On je pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju osuđen 2011. na 27 godina godina zatvora zbog ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti na Kosovu.

U žalbenom postupku je kazna, koju izdržava u Nemačkoj, smanjena na 18 godina zatvora.

Đorđević uslove za raniji otpust ispunjava 17. juna.

Zastupnici porodice Bitići su označili Djorđevića kao osobu angažovanu u prikrivanju zločina srpskih snaga na Kosovu, kao i glavnog osumnjičenog za ubistvo američkih državljana, Ilija, Agrona i Mehmeta Bitićija 1999. u Petrovom selu, u istočnoj Srbiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.