Nekoliko stotina Novosađana demonstriralo protiv NATO pakta (FOTO)

HOĆE SAMO SA RUSIJOM

Nekoliko stotina Novosađana demonstriralo protiv NATO pakta (FOTO)

Nekoliko stotina okupljenih je na skupu zatražilo da referendum bude raspisan do 27. marta i poručilo da će, ukoliko ne bude raspisan, protesti biti nastavljeni u Beogradu
Objavljeno:

Učesnici anti-NATO protesta danas su sa Trgu slobode u centru Novog Sada od vlasti u Srbiji zatražili da ovog meseca raspiše referendum o sporazumu sa NATO i svaki vid saradnje sa tim paktom ocenili kao "veliku izdaju" Komšije izglasale: NATO fašistima je zabranjen ulazak u ulicu! (FOTO) Nekoliko stotina okupljenih je na skupu zatražilo da referendum bude raspisan do 27. marta i poručilo da će, ukoliko ne bude raspisan, protesti biti nastavljeni u Beogradu. Učesnici protesta poručili su da bi saradnja sa NATO bila "veleizdaja", zbog bombardovanja Srbije 1999. godine i da je jedino saradnja sa Rusijom prirodna, jer je "prijateljska zemlja".

Među učesnicima protesta bile su pristalice pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije, a protest je podržao i studentski pokret Konkretna alternativa Srbije, kao i Srpski sabor "Zavetnici". U centru grada bio je prisutan veći broj policajaca, a okupljeni su nosili desničarska obeležja, stranačke zastave i fotografije predsednika Rusije Vladimira Putina. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.