BILO JE TENZIJE! Šreder je rekao kako je Srbija morala da bude BOMBARDOVANA, ali VUČIĆ ovo nije mogao da PREĆUTI
KONFERENCIJA WORLD MINDS, Foto: Printscreen / Instagram/Budućnost Srbije

KONFERENCIJA WORLD MINDS

BILO JE TENZIJE! Šreder je rekao kako je Srbija morala da bude BOMBARDOVANA, ali VUČIĆ ovo nije mogao da PREĆUTI

Na konferenciji "World Minds", koja je u četvrtak okuplja u Beogradu vodeće svetske inovatore, naučnke, biznis lidere i umetnike, i toku je razgovor predsednika Srbije i bivšeg nemačkog kancelara

Objavljeno: 23.05.2019. 14:53h
  • 48

Vučić je na pitanje direktora Ringiera Marka Valdera kakva su njegova sećanja na period bombardovanja, rekao da je to svakako bila loša odluka i poručio da moramo da oprostimo, ali da ne možemo da zaboravimo.

"Bilo bi lako da kritikujem Šredera i da kažem da je to bila loša odluka. Mnogo civila je poginulo u NATO bombardovanju, nedužnih ljudi. Moramo da oprostimo, ne možemo da zaboravimo, ali moramo da nastavimo. Moramo da kreiramo ekonomski uspešnu zemlju. Želimo svi da vidimo napredak, a i vi Mark znate da brojke pokazuju da ekonomski odlicno napredujemo", kazao je srpski predsednik, prenosi Blic.

Na pitanje za bivšeg nemačkog kancelara da je prošlo 20 godina od NATO bombardovanja i šta ih je navelo na tu akciju protiv Srbije, Šreder je rekao da je to bilo vrlo emotivna odluka.

"Prvo je bila doneta odluka povodom Iraka, morali smo da odlučimo da li učestvovati, ili ne. Druga teška odluka je bila to što smo morali da se prihvatimo intervencije u Avganistanu. Zajedno sa NATO partnerima smo morali da odlučimo o napadu na Srbiju. To je bila veoma emotivna odluka, ali morali smo da odlučimo da učestvujemo u bombardovanju nakon razmatranja cele situacije na Kosovu", rekao je Šreder.

Dobeli je najavljujući ovaj razgovor rekao da učestvuju "tri geopolitička mastermajnda" - Vučića, Šredera i direktor Ringiera Marka Valdera.

Organizator konferencije "World Minds" je rekao da ne treba zaboraviti da su pre 20 godina Beograd i Srbija bombardovani i da je to imalo veliki uticaj na zemlju.

Takođe, zemlja se nalazi između Istoka i Zapada i da je zato jako teško njom upravljati, dodao je on.

"Ali, srpska vlada je stupila u kontakt sa nama i mi smo se zaljubili u Srbiju i Beograd", rekao je Dobeli najavljujući razgovor o geopolitici, uz jedan zabavan klip.

Inače, zvanični program je počeo emitovanjem kratkog animiranog filma Ma''agalim, nakon čega je osnivač organizacije "World minds" Dobeli pozdravio publiku na srpskom.

Zahvalio je na gostoprimstvu, uz opasku da je "toliko srpskog naučio za sada", i zaslužio aplauz prisutnih.Skup se održava u zgradi Narodnog pozorišta, a prema pravilima "World Minds", razgovori se vode iza zatvorenih vrata,a prisustvuje i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Premijerka će predstaviti program digitalizacije Srbije.

Bonus video:

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media