UMRO ZORAN PARČETIĆ posle kraće i teške bolesti
Zoran Parčetić, Foto: Printscreen Youtube

TUGA

UMRO ZORAN PARČETIĆ posle kraće i teške bolesti

Komemoracija povodom smrti predsednika gradskog parlamenta biće održana u četvrtak 23. maja u devet časova

Objavljeno: 22.05.2019. 14:38h
  • 10

Predsednik Skupštine grada Sombora primarijus dr Zoran Parčetić (56) preminuo je juče nakon kraće i teške bolesti.

Komemoracija povodom smrti predsednika gradskog parlamenta biće održana u četvrtak 23. maja u devet časova u velikoj sali Skupštine grada a Parčetić će biti sahranjen istoga dana u 15 časova na Velikom katoličkom groblju u Somboru.

Zoran Parčetić je rođen 27. avgusta 1963. godine u Somboru. Medicinski fakultet završio je 1990. godine a stručni ispit za zvanje doktora medicine položio je 1991. godine. Diplomu o završenim specijalističkim studijama i stečenom stručnom nazivu specijaliste opšte hirurgije stekao je 1997. godine, a zvanje primarijusa dodeljeno mu je 2004. godine.

Bio je zaposlen je u Opštoj bolnici ''Dr Radivoj Simonović'' u Somboru počev od 1987. godine, sa prekidima do danas. Za zamenika direktora pomenute medicinske ustanove imenovan je 2012. godine, na period od četiri godine.

Odbornik u Skupštini grada Sombora bio je od maja 2012. do maja 2014. godine kada je izabran za člana Gradskog veća grada Sombora za oblast zdravstva i socijalne zaštite. Za predsednika Skupštine grada Sombora izabran je na sednici Skupštine grada održanoj 8. juna 2016. godine.

Parčetić je više od tri decenije bio igrač FK Radnički Sombor i član Skupštine kluba, a u periodu od februara 2013. godine do jula 2014. godine vršio je funkciju predsednika FK Radnički. Pored fudbala, bio je zaljubljenik i u golubarstvo, dugogodišnji član udruženja ''Sombor 1871'' i deo organizacionog tima Sajma peradarstva.

 

Bonus video

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media