SRBIJA JE SPREMILA BRUTALAN ODGOVOR ALBANCIMA! Evo kako će se u Skupštini POKLOPITI priče iz Prištine o GENOCIDU
Skupština Srbije, ilustracija, Foto: Beta/Miloš Miškov

OŠTRO!

SRBIJA JE SPREMILA BRUTALAN ODGOVOR ALBANCIMA! Evo kako će se u Skupštini POKLOPITI priče iz Prištine o GENOCIDU

Sve je spremno...

Objavljeno:

Skupština Srbije mogla bi na sednici o Kosovu i Metohiji 27. maja da odbaci odnosno poništi sve akte koje je u poslednje vreme donosio kosovski parlament, poput rezolucije o navodnom genocidu naše vojske nad Albancima.

Ovaj dokument mogao bi da prati izveštaj predsednika Aleksandra Vučića o pregovorima Beograda i Prištine, kao o i stanju na KiM.

To je jedna od opcija koja se razmatra uoči najavljene polemike na koju su osim Vučića pozvani premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun u utorak je pomenuo mogućnost da se održi i posebna sednica na kojoj bi bila odbačena prištinska rezolucija i da će o tome razgovarati sa predsednicom parlamenta Majom Gojković.

- Ako postoji mogućnost za zakazivanje, razgovarali bismo o etničkom čišćenju koje je sprovodila i sprovodi teroristička OVK. Osudom tog brutalnog etničkog čišćenja i zločina bi se amortizovala kampanja zasnovana na brutalnim lažima koju vodi Priština - rekao je Drecun za TV Prva.

foto: Stefan Kojić

On je naveo i da je povodom prištinske rezolucije napisao pismo koje će potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković početkom juna u SAD predati predstavnicima Srpskog kokusa. Dokument će poslati na više adresa - UN, Savetu Evrope, Evropskom parlamentu...

Skupština je i ranije imala praksu da odbaci odluke Prištine, pa je tako poništeno "protivpravno jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova" 2008.

Inače, većina opozicionara koji bojkotuju parlament neće se vratiti u klupe ni zbog sednice o KiM. Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da "neće da učestvuje u rijalitiju i propagandi predsednika", dok je prvi čovek SzS Dragan Đilas poručio da "nijedan opozicioni poslanik koji se bori protiv režima neće prisustvovati". Narodna stranka još razmišlja, a odluku nije doneo ni DS. Stranka moderne Srbije prekinula je bojkot.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.