BRAMERC DOLAZI U BEOGRAD: Od njegovog izveštaja zavisi budućnost srpskog pravosuđa
Stiže u inspekciju: Serž Bramerc, Foto: Fonet

ozbiljna poseta

BRAMERC DOLAZI U BEOGRAD: Od njegovog izveštaja zavisi budućnost srpskog pravosuđa

Tema će biti sprovođenje nacionalne strategije za procesuiranje počinilaca ratnih zločina

Objavljeno: 20.05.2019. 13:43h

Glavni tužilac međunarodnog suda u Hagu Serž Bramerc stiže danas u radnu posetu Beogradu, u okviru priprema za podnošenje redovnog izveštaja Savetu bezbednosti UN, saopštio je taj sud.

Tokom dvodnevne posete, tužilac Bramerc razgovaraće s ministarkom pravde Nelom Kuburović, tužiteljkom za ratne zločine Snežanom Stanojković i republičkom javnom tužiteljkom Zagorkom Dolovac.

Tema će biti sprovođenje nacionalne strategije za procesuiranje počinilaca ratnih zločina, regionalna pravosudna saradnja u predmetima za ratne zločine i podrška haškog tužilaštva srpskim vlastima u zadovoljavanju pravde u tim procesima.

Tokom boravka u Beogradu, tužilac Bramerc učestvovaće i na regionalnoj konferenciji tužilaca za ratne zločine, koja će biti posvećena saradnji u procesuiranju počinilaca ratnih zlodela.

Sa kolegama iz regiona, Bramerc će razmotriti "tekuće izazove koji sprečavaju napredak", kao i "rešenja koja bi pomogla da situaciju vrati na pravi put", saopštilo je haško tužilaštvo.

Redovan izveštaj o radu tužilaštva sudskog Mehanizma u Hagu, pravnog naslednika Haškog tribunala, Bramerc će u Njujorku podneti Savetu bezbednosti sredinom juna.

BONUS VIDEO:

OVAKO IZGLEDA ADVOKATSKA KANCELARIJA KOJA JE NOĆAS GORELA (KURIR TV)

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media