SPO: Podržavamo Vučića u rešavanju kosovskog pitanja pomoću Evropske unije!
SPO podržava Vučića, Foto: Wikipedia

saopštenje

SPO: Podržavamo Vučića u rešavanju kosovskog pitanja pomoću Evropske unije!

Predsedništvo SPO ukazuje da nerešavanje kosovskog problema može da potpali ratni požar

Objavljeno:

Predsedništvo Srpskog pokreta obnove podržava zalaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se uz pomoć Evropske unije pronađe trajno rešenje za kosovsko pitanje koje će garantovati mir i punu zaštitu srpskom narodu na prostoru Kosova, kao i crkvama, manastirima i sveukupnom duhovnom nasleđu Srbije.

Zamrznuti konflikt suprotan je životnim interesima Srbije i našeg naroda, jer nas ostavlja na vulkanu koji svakog trenutka može da eksplodira.

Predsedništvo SPO ukazuje da nerešavanje kosovskog problema može da potpali ratni požar, ne samo između Srba i Albanaca, nego i u Severnoj Makedoniji i BiH. Ako sada ne zaključimo sporazum, opterećujemo narod i državu za mnogo godina u budućnosti, ali i naredne generacije, uz rizik da neko kasnije rešenje po nas bude mnogo nepovoljnije.

Zamrznuti konflikt je zamrzavanje agonije i propasti Srbije. U ovakvim pitanjima od nacionalnog i državnog interesa razum mora da nadvlada emocije. Ne smeju nam biti vodilje neznanje inat i strast, makar ih nametala većina, već se odluke moraju donositi mudro, u skladu sa dugoročnim interesima Srbije, zaključak je Predsedništva SPO.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.