OSUĐENI TERORISTA KOJEG SU DOSOVCI OSLOBODILI! Evo ko je FLJORA BROVINA koja je lažno optužila SRBE za SILOVANJA!
Članica parlamenta lažne države Kosova Fljora Brovina, Foto: Printscreen Youtube / Kohavision - KTV

NEMA ŠTA NIJE RADILA

OSUĐENI TERORISTA KOJEG SU DOSOVCI OSLOBODILI! Evo ko je FLJORA BROVINA koja je lažno optužila SRBE za SILOVANJA!

Rođena je u Srbici na Kosovu i Metohiji, a odrasla je u Prištini. Fakultet završava u Zagrebu, gde je specijalizovala pedijatriju

Objavljeno: 09:33h

Članica parlamenta lažne države Kosova Fljora Brovina danas je iznela stravične optužbe kad je pokazala fotografiju za koju tvrdi da se na njoj vide srpski vojnici kako siluju jednu Albanku tokom rata na Kosovu i Metohiji.

Pretragom spornih fotografija na Guglu otkrilo se da se radi o fotografijama koje se nalaze na stranim p*rno sajtovima na kojima piše da se radi o silovanjima u Iraku, prenose beogradski mediji.

Očigledno se radi o sajtu koji ima sadržaj koji prikazuje brutalne scene i silovanja, a na osnovu slika može se zaključiti da se radi o profesionalnim glumcima, koji na uniformama nemaju nikakve oznake, što nije bio slučaj sa srpksim vojnicima na Kosovu i Metohiji u spornom periodu.

Ko je Fljora Brovina?

Fljora Brovina (1949.) je albanska pesnikinja, pedijatar i aktivista za ženska prava. Rođena je u Srbici na Kosovu i Metohiji, a odrasla je u Prištini. Fakultet završava u Zagrebu, gde je specijalizovala pedijatriju.

Nakon što se vratila na Kosovo neko je vreme radila kao novinar u dnevnim novinama na albanskom jeziku Rilindja.

Dana 9. decembra 1999. osuđena je na 12 godina zatvora zbog terorističkih aktivnosti. Inspektori MUP-a prema meni su bili korektni, jer su videli da sam bolesna – rekla je tada Fljora Brovina.

U izjavi datoj istraznim organima koja je procitana u sudnici, ona je priznala da je bila „ministar zdravlja u (takozavnoj) vladi Bujara Bukosija, da je nekoliko puta odlazila u podrucje Drenice, da je obisla bolnicu u Gladnom selu u kome se lečilo desetak pripadnika Oslobodilacke vojske Kosova, kao i da su pripadnici OVK dolazili u prostorije njenog udruzenja i odrzavali sastanke“.

Provela je godinu i po dana u srpskim zatvorima, pre nego je puštena od strane režima Zorana Đinđića i DOS-a kao rezultat međunarodnog pritiska.

Nakon što je tzv. Kosovo protivzakonito i jednostrano proglasilo nezavisnost, Brovina se kandidovala se za predsednika tzv. Kosova na listi Demokratske stranke Kosova (PDK), što je bilo iznenađenje, umesto lidera stranke Hašima Tačija.

Od tada ona je član Skupštine Kosova u svim sazivima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.