DOBRE VESTI ZA SRBIJU! Sve će vam biti jasno kad vidite KO JE ČOVEK S KOJIM SE RUKUJE NEBOJŠA STEFANOVIĆ! (FOTO)
Stefanovićč za Endrujsom, Foto: MUP

MOGUĆA SARADNJA

DOBRE VESTI ZA SRBIJU! Sve će vam biti jasno kad vidite KO JE ČOVEK S KOJIM SE RUKUJE NEBOJŠA STEFANOVIĆ! (FOTO)

Na sastanku je bilo reči i o daljoj saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i Međunarodnog biroa za narkotike i sprovođenje zakona kroz različite projekte

Objavljeno: 17.05.2019. 07:45h
  • 11

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, u okviru zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državama, razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika sekretara Međunarodnog biroa za narkotike i sprovođenje zakona Jorganom Endrjusom o daljem unapređenju saradnje u oblasti borbe protiv narkotrafikinga.

Ministar Stefanović upoznao je sagovornika sa rezultatima koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova ostvarilo u borbi protiv trgovine narkoticima i naglasio da je srpska policija tokom 2018. godine zaplenila više od četiri tone droge, kao i da je za samo četiri meseca ove godine oduzela više od dve tone narkotika.

Zahvalivši se Vladi SAD na dosad pruženoj pomoći, Stefanović je istakao da je ona bila izuzetno značajna za unapređenje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova i usavršavanje pripadnika MUP, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, trgovine narkoticima i ljudima.

Na sastanku je bilo reči i o daljoj saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i Međunarodnog biroa za narkotike i sprovođenje zakona kroz različite projekte.

Ministar Stefanović posebno je istakao zainteresovanost za održavanje obuka za srpske policajce u oblasti borbe protiv korupcije, trgovine ljudima, kao i na polju finansijskih istraga i visokotehnološkog kriminala.

Zamenik pomoćnika sekretara Međunarodnog biroa za narkotike i sprovođenje zakona Jorgan Endrjus istakao je da je srpska policija pouzdan partner u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala i da je zadovoljstvo raditi sa njenim pripadnicima.

Endrjus je pohvalio rad srpske policije i konstatovao da je ona uložila dosta napora u borbi protiv organizovanog kriminala.

Na sastanku je bilo reči i o radu policije u zajednici i preventivnom radu sa decom, a ministar Stefanović je upoznao Endrjusa sa projektima koje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije preduzima u pogledu edukacije dece na temu bezbednosti.

Stefanović je posebno istakao predmet „Osnovi bezbednosti dece“, u okviru koga policijski službenici podučavaju učenike prvog, četvrtog i šestog razreda u osnovnim školama kako da se bezbedno ponašaju i zaštite.

 

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media