SRBIJA DOBIJA NOVI DRŽAVNI PRAZNIK! Slavićemo ga 24. MAJA, a u čast VEOMA VAŽNIH ljudi
Vlada Srbije, sednica, Foto: Beta / Slobodan Miljević

VLADA ODLUČILA!

SRBIJA DOBIJA NOVI DRŽAVNI PRAZNIK! Slavićemo ga 24. MAJA, a u čast VEOMA VAŽNIH ljudi

Srećno svima koji slave...

Objavljeno: 16.05.2019. 16:35h

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o dopunama Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji kojim se predlaže da 24. maj bude novi praznik - Dan Ćirila i Metodija.

Ovim praznikom obeležavaće se Dan slovenske pismenosti i kulture, koju su utemeljili slovenski prosvetitelji Ćirilo i Metodije, osnivači slovenske književnosti i tvorci prvog slovenskog pisma - glagoljice, saopšteno je iz Vlade.

Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada država učesnica Crnomorske ekonomske saradnje (BSEC) o saradnji u pružanju pomoći u vanrednim situacijama i hitnom reagovanju na prirodne i izazvane katastrofe.

Članovi vlade usvojili su i odluku o obrazovanju Radne grupe za izradu Nacrta zakona o Memorijalnom centru "Staro sajmište“ koji će, pre svega, omogućiti da se ne zaborave istorijske činjenice i oda počast stradalima u ovom logoru, napominje se u saopštenju.

Dodaje se da će se donošenjem ovog zakona obezbediti prikupljanje, obrađivanje i obezbeđivanje podataka o stradalima na jednom mestu.

Takođe, Vlada je usvojila i Program o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencije za Agenciju za bezbednost saobraćaja za 2019. godinu.

Sredstva u iznosu od 66.000.000 dinara koristiće se za sprovođenje medijske kampanje za podizanje svesti o bezbednosti saobraćaja, koju će sprovesti Agencija za bezbednost saobraćaja, navodi se u saopštenju Vlade.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media