ŽAO MI JE ŠTO NISAM BIO ČLAN MIRINOG JULA! Ovaj INTERVJU Srđan Dragojević bi SPALIO, a pričao je o Slobinoj udovici
Mira Marković i Srđan Dragojević, Foto: Dragan Kadić, EPA/Saša Stanković

POKAJAO SE

ŽAO MI JE ŠTO NISAM BIO ČLAN MIRINOG JULA! Ovaj INTERVJU Srđan Dragojević bi SPALIO, a pričao je o Slobinoj udovici

Ovaj šokantan intervju reditelj bi najradije zaboravio

Objavljeno:

Proslavljeni srpski reditelj Srđan Dragojević koji na Tviteru tvrdi da nikada nije bio član nijedne političke partije, a bio je član GO SPS i poslanik socijalista u Skupštini Srbije izjavljivao je, verovali ili ne da mu je žao što nije bio član JUL Mirjane Mire Marković?!

Ne, ovo nije još jedan napad na reditelja i ovo nije još jedna izmišljena priča. Mi samo prenosimo reči Dragojevića koje je izgovorio u intervjuu za nedeljnik "Vreme".

Dragojević je naime 2005. godine (20. januara) dao intervju za pomenuti nedeljnik u kome je pričao o filmu, politici i životu.

Dragojević je objašnjavajući muke filmskih umetnika, a i umetnika uopšte da dođu do novca za svoja dela rekao i da mu je žao što nije bio član JUL-a.

Prenosimo vam njegove reči:

"Pa meni je ponekad žao što nisam bio član JUL-a, jer da jesam, ja bih se lično pozabavio time da se Avala film obnovi, svi bi ko bele lale učestvovali u obnovi. I sad bi me ljubili u dupe jer bi imali fantastičan studio a ne ruine koje bi svi da maznu i da grade vile umesto filmskog grada, a mene niko ne bi pitao u kojoj sam partiji bio. Jebi ga, šta ćemo sa tim paradoksom da smo za vreme Slobe snimali mnogo više filmova nego sada?! ‘Ajde, zovite sad japijevca iz ove ili prethodne vlasti sa hrizantemom (al' plastičnom) što mu viri iz bulje umesto lukca, pa ga pitajte da vam objasni fenomen", rekao je Dragojević.

foto: Nebojša Mandić

Na pitanje: "Kako vi objašnjavate ovaj fenomen?" on odgovara:

- Ja nisam baš lepo vaspitan čovek, ali ipak ne bih želeo da prekoračim neku granicu u povišenom obraćanju i korišćenju psovki, a ovo pitanje me baš na to nagoni. Svi imamo neka neispunjena očekivanja. Mislili smo da će nakon Slobodana Miloševića doći neki fini, tolerantni, demokratični, nekorumpirani i nekoristoljubivi ljudi. To se, nažalost, nije dogodilo. Skoro da se ne zezam kada kažem da mi je žao što nisam bio član JUL-a, jer se ne palim na novac i ne želim da radim nešto samo za sopstvenu korist. Mogao sam da uradim nešto za kinematografiju, da sredim Avala film. To je idealna kombinacija, da si na vlasti, a želiš da uradiš nešto za opštu korist. Ali to dvoje kod nas nikako da se spoje!

Novinar Vremena: ...Čak i po cenu da budete u partiji Mire Marković...

Da, čak i po tu cenu. Zašto da ne? Mislim, teoretski pričam, naravno, verovatno bih se prepao od ludila i zla koje je iz te žene zračilo.

Da li se Dragojević zbog ovih reči kaje, da li bi najradije ovaj intervju spalio da može ili i dalje ostaje pri svom stavu nismo uspeli da saznamo. Jer Dragojević nije odgovarao na naše pozive.

foto: Prentscren

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.