NAJEKSTREMNIJA HRVATSKA POLITIČARKA PISALA VUČIĆU! Pročitajte šta je poručila PREDSEDNIKU SRBIJE, a pomenula je Hag
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

SITNA KNJIGA!

NAJEKSTREMNIJA HRVATSKA POLITIČARKA PISALA VUČIĆU! Pročitajte šta je poručila PREDSEDNIKU SRBIJE, a pomenula je Hag

Predsednik Srbije i premijerka dobili su zanimljivo pismo

Objavljeno:

Poslanica u Evropskom parlamentu i potpredsednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić uputila pismo srpskom predsedniku i premijerki Srbije.

Kako prenosi Hrvatski portal Index.hr, razlog njenog pisanja Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić je odluka suda u Hagu da se funkcionerima SRS ipak sudi u Hagu.

Istom odlukom, sud u Hagu je izdao i nalog za hapšenje Vjerice Radete i Petra Jojića.

"Radeta i Jojić optuženi su za nepoštovanje suda jer su u slučaju protiv Vojislava Šešelja pretili i pokušavali da podmite svedoke. Prema zaključku Višeg suda, Srbija nema obavezu izručivanja okrivljenih za nepoštovanje suda i uticaj na svedoke, dok je Radeta novinarima izjavila da dobrovoljno neće otići u Hag te time bacila rukavicu srpskom predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić.

Gospodine Vučiću i gospođo Brnabić – sada ste vi na potezu! Jeste li zaista predani međunarodnim pravnim obavezama i želite li zaista Srbiju čim pre videti u Evropskoj uniji? Koliko su vam u stvarnosti važna poglavlja o pravosuđu i temeljnim ljudskim pravima, te o slobodi, sigurnosti i pravdi?" upitala je Tomašić na kraju pisma.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.