IGRA PRESTOLA U SKUPŠTINI, ZBOG NJE SRBI VODE RAT S ALBANCIMA! Ko od srpskih političara prati Game of Thrones?
Igre prestola u Skupštini Srbije, Foto: Marina Lopičić, Printscreen, Ilustracija/Espreso.co.rs

KO JOJ MOŽE ODOLETI?

IGRA PRESTOLA U SKUPŠTINI, ZBOG NJE SRBI VODE RAT S ALBANCIMA! Ko od srpskih političara prati Game of Thrones?

O popularnoj seriji pričaju i srpski političari...

Objavljeno:
Darko Zlojutro

"Igra prestola" planetarni je hit, koji naravno nije zaobišao ni Srbiju. Na svakom koraku možete čuti kako ljudi pričaju o njoj i prosto pravi rat vode sa tzv "spojlerima".

Fenomen GOT nije zaobišao ni srpske političare, pa se tako nije moglo ni bez rasprave po tom pitanju.

Čitavu polemiku pokrenuo je predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić kada je na svom tviter profilu napisao da ne gleda tu seriju:

- Ja izgleda jedini ne gledam tu seriju, "Igra prestola" - napisao je Šapić i izazvao lavinu komentara.

Jedan od prvih političara koji je izneo svoj stav, a to je da ni on ne gleda popularnu seriju je i poslanik SPS Dejan Radenković.

On je na komentar jednog od korisnika tvitera: "Ima nas još", a na Šapićevo "Ja izgleda jedini ne gledam tu seriju, "Igra prestola"", odgovorio sa: "Ima, ima" i time potvrdio da GOT nije privukao njegovu pažnju.

Da, ipak ne misle svi tako dokazali su, doduše indirektno i mnogi srpski političari, pre svega poslanica SPS Stefana Miladinović koja je zbog korišćenja delova iz serije "Igre prestola" zaratila sa najmoćnijom albankom Vljorom Čitaku.

Naime, ambasadorka tzv Kosova u SAD je uporedila Kosovo sa ponosnom, hrabrom i praktično neuništivom familijom Stark, gospodara Severa, dok je Srbiju uporedila sa zlim Belim hodačima.

"Igra prestola! Pa, kuća Stark je pobedila u velikom ratu. Da bismo to preveli na termin Kosova, Srbija je pobeđena. A sada, ko će sedeti na prestolu... to više nije važno! Veliki rat je doneo pobedu! A za ostatak... pa, ako nam se ne sviđaju, pobedićemo ih!"

Beli hodači su definitivno poraženi, a njih je Čitaku uporedila sa Srbima, kojima predviđa skori poraz, misleći po svoj prilici na pregovore o statusu koji se danas popodne nastavljaju u Berlinu.

I dok je Srbe uporedila sa najvećim zlom u seriji, vojskom koja predstavlja samu Smrt, dotle su kosovski Albanci pravoverni Starkovi koji će poraziti hordu beslovesnih zombija.

Na ove provokacije reagovala je poslanica SPS u Skupštini Srbije Stefana Miladinović koja je direktno odgovorila Čitakovoj:

"Kakva arogancija bez ikakve osnove. Ni talent za dramske skripte, ni dovoljan intelektualni kapacitet. Vulgarsko pojednostavljenje globalnog fenomena #GOT! Kompletna glupost! Refleksija vaše lokalne politike, nije u stanju da napusti svoje selo".

Da prate GOT indirektno su potvrdili i Srđan Nogo, Rada Trajković i Milica iz Zavetnika koji su takođe ušli u "rat" sa Vljorom oko GOT-a.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže za Espreso da ne gleda seriju.

- Seriju ne gledam, pročitao sam knjige i to je to - kaže nam Jovanov.

foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Ni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nije od onih koji željno iščekuju šta će se dogoditi u sledećoj epizodi "Igra prestola".

- Nažalost, ne gledam seriju - kratko nam je odgovorio ministar i funkcioner SNS.

foto: Marina Lopičić

Funkcioner SRS Miljan Damjanović kaže za Espreso da je on staromodan i da ne prati "Igre prestola".

foto: Filip Plavčić

- Iskreno, ne gledam. Ja pratim "Simsonove", "Dosije X" i "Dva i po muškarca" - rekao nam je uz osmeh Damjanović.

Funkcioner SPS Vanja Vukić kaže za Espreso da će seriju odgledati kada bude bio na odmoru.

foto: Fejsbuk

- Na žalost ne pratim. Čuo sam da je serija odlična pa se plašim da mi ne oduzme dosta vremena s'obzirom da ima dosta nastavaka. Verovatno ću početi da gledam ako budem koristio odmor - kaže nam Vukić.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.