SRĐAN DRAGOJEVIĆ TVRDI DA NIJE BIO U SPS! Ivica Dačić ga je pokopao! Da li je reditelj MASNO SLAGAO?
Ivica Dačić, Srđan Dragojević grli se sa Brankom Ružićem, Foto: Nebojša Mandić, Nemanja Nikolić

RAFALNA PALJBA

SRĐAN DRAGOJEVIĆ TVRDI DA NIJE BIO U SPS! Ivica Dačić ga je pokopao! Da li je reditelj MASNO SLAGAO?

Isplivali najnoviji dokazi

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Srpski reditelj Srđan Dragojević na svom Tviter profilu napisao je da nikad nije bio član nijedne političke partije, kao i da je kritikovao svaku vlast. Međutim, iz redova SPS stiže oštar demanti ovih reči poznatog filmadžije.

Dragojević je na Tviteru napisao:

"To je moje mišljenje. Iznosim ga, kao i Vi Vaše. Pritom nisam, niti ću biti, u bilo kakvoj partiji. Moguće je da se sećate da sam svaku vlast kritikovao. Za loše stvari koje su činili. Jer - intelektualac pre svega kritikuje vlast, pošto od njih zavise važne životne stvari".

Na ove reči nadovezali su se mnogi tviteraši i kao odgovor postavljali intervjue koje je Dragojević davao, u kojima je hvalio SPS.

Kačene su i slike reditelja sa sednica Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije čiji je reditelj bio član.

foto: Prentscren

Prvi se na gorepomenute reči reditelja javio Predrag Azdejković koji je napisao:

Ovaj tvit pokrenuo je lavinu komentara, a mnogi su kao dokaz stranačke obojenosti kačili Srđanov intervju za Blic iz 2010. godine s naslovom: "Dragojević: SPS logičan izbor!"

Prema podacima portala Istinomer, pored zvaničnih podataka Srđana Dragojevića, datuma rođenja i školske spreme, piše i sledeće (tekst prenosimo u celosti):

"Na iznenađenje velikog dela javnosti, postao je 2010. član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, iako je tokom devedesetih bio poznat kao veliki kritičar režima SPS i Slobodana Miloševića. "Pristupio sam SPS-u pošto su oni bili zainteresovani za jednu stvar o kojoj nekoliko godina razmišljam, a to je ponovna kinofikacija Srbije jer stotine domova kulture zvrje prazni, izdati su za neke magacine, kafiće."

Na republičkim izborima 2012. godine bio je 55. na listi koalicije SPS, PUPS, JS, ali nije ušao u parlament.

U martu 2013. izjavio je kako bi mu bila "velika čast" da bude poslanik, a jula meseca na pitanje novinara da li bi voleo da bude ministar kulture izjavio je da „ima pametnija posla“. Želja za poslaničkim poslom ispunila mu se avgusta 2013. godine, posle rekonstrukcije Vlade, kada je u Skupštinu Srbije ušao nakon što su dva poslanika SPS postala ministri.

Bio je i član Odbora za kulturu i informisanje i zamenik člana u Odboru za dijasporu i Srbe u regionu.

foto: Beta / Miloš Miškov

Napustio je SPS i postao žestok kritičar režima Aleksandra Vučića. Pred predsedničke izbore 2017. podržao je kandidaturu Saše Jankovića".

Na temu rastanka SPS i Dragojevića svojevremeno se oglasio i lider socijalista Ivica Dačić.

"Mi smo se odavno politički rastali. On je i podneo ostavku na mesto poslanika. Svako sam bira svoj politički put, a ja mislim da je on izabrao ćorsokak. Ne znam da li je i dalje član SPS, a ako jeste biće izbačen iz članstva."

Ivica Dačić u izjavi za Espreso.co.rs komentariše tvrdnje Srđana Dragojevića da nikad nije bio član nijedne političke stranke.

- Ja sam ga doveo da bude poslanik u Skupštini Srbije i to s liste SPS, bio je član GO stranke i to je sve što ću reći. Neka svako brine o svojim postupcima. Naš narod kaže: "Nemoj pljuvati u bunar iz koga vodu piješ" - kaže Dačić za naš portal.

foto: Stefan Kojić

U gore pomenutom intervjuu iz 2010. godine Dragojević, tada novoizabrani član GO SPS, između ostalog kaže:

"Socijalisti su za mene logičan i jedini mogući izbor. To što smo nekada bili na suprotstavljenim stranama ne vidim kao problem, naprotiv. To je dokaz da ljudi mogu da se menjaju nabolje", kazao je Dragojević i dodao:

"Najveći broj političara seti se nas umetnika baš nekako pred izbore, samo tad smo im potrebni i važni, a ja sam sad rešio da se setim njih i da se politikom pozabavim lično", rekao je poznati reditelj.

Te 2010. godine u Glavni odbor SPS izabrani su režiser Srđan Dragojević, stonoteniser Aleksandar Karakašević i Boris Milićević iz Gej strejt alijanse. Od poznatih, a starih članova SPS u GO su ušli glumac Bata Živojinović, rukometašica Svetlana Kitić, nekadašnji atletičar Franjo Mihalić.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.