POKRET DVERI I BOŠKO INSPIRACIJA ZA SERIJU DRŽAVNI SLUŽBENIK? Obradović je zapravo američki čovek!
Ima li istine u seriji? Boško Obradović, Foto: Printscreen

slučajnost ili ne?

POKRET DVERI I BOŠKO INSPIRACIJA ZA SERIJU DRŽAVNI SLUŽBENIK? Obradović je zapravo američki čovek!

Oni se potpuno uklapaju u opis Srpskog otadžbinskog saveza - patriotske stranke, frakcije unutar nje i podele po liniji Amerika i Rusija

Objavljeno:

I dalje se ne stišavaju priče o tome kako popularna serija "Državni službenik" inspiraciju pronalazi u stvarnim događajima. Tako se nakon svake epizode uvek nagađa koji su to likovi iz stvarnog političkog života Srbije bili inspiracija autorima za kreiranje junaka serije.

Na tapet je sada došao pokret Dveri i njihov lider Boško Obradović. Naime, oni se potpuno uklapaju u opis Srpskog otadžbinskog saveza - patriotske stranke, frakcije unutar nje i podele po liniji Amerika i Rusija.

Lidera ovog, deklarativno proruskog pokreta Boška Obradovića, svojevremeno je jedan od njenih osnivača Miroslav Parović, u medijima optužio da je za predizbornu kampanju uzeo novac od Amerikanaca. Isto tako, ruska federalna novinska agencija objavila je članak u kojem direktno optužuje funkcionere Dveri da su “trojanska kobila Sjedinjenih Američkih Država”.

U seriji o radu srpske službe, šef BIA Miloje i njegov zamenik Bakrač, pokušavaju da sklone američkog čoveka Vasilija Karamarkovića iz “Srpskog otadžbinskog saveza” i da postave svoju marionetu, neiskusnog Danilovića, koji je na strani Rusije.

“Imamo jedan jako delikatan zadatak. Na Uskrs je nekakav Vaskršnji sabor Srpskog otadžbinskog saveza i na njemu bi trebalo da bude izabran Radmilovićev naslednik. Prvi kandidat je Vasilije Karamarković, on je američka struja, kao i Radmilović i Todorović. Naš zadatak je Božidar Danilović. E on je druga struja. Stara garda. Posle ekskurzija po Rusiji nije nastavljao dalje i mi želimo da on postane predsednik – navodi Bakrač, a šef BIA se nadovezuje da je “dečko naivan, te je odličan za stranku”.

Njegov zamenik navodi da služba još uvek ne može da anticipira šta “Ameri hoće da postignu sa srpskim otadžbinskim savezom”.

“Vidimo da se otvaraju neka pitanja u kojima su oni jaki. Sa Danilovićem na čelu, stranku držimo u amaterskom rangu. Njihov glavni odbor “Straža” ima 12 članova, sa Smiljanom Vučetićem kao glavnim ideologom. Kako sad stvari stoje, Karamarković ima šest glasova, to su mahom odbori koji su došli na vlast u opštinama i koji su on i Radmilović čistili od Danilovićevih ljudi. Danilović takođe ima šest glasova u odborima kojima se Karamarković i Radmilović nisu bavili. To su uglavnom entuzijasti, navijači i četnici… Vučetićev glas prelama. On je jako opasan igrač. Nikada nismo uspeli da ga pridobijemo, iako nam je trebalo u nekoliko navrata”, kaže Bakrač.

Zvuči li vam poznato?

BONUS VIDEO:

JEZIVE SCENE IZ GARAŽE MAJE MARIJANE: Pogledajte šta je ostalo od pevačicinog ZAPALJENOG mercedesa! TOTALNO UNIŠTEN! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.