Marić je prvi put ostao bez teksta u Ćirilici! TRAMP DOLAZI U SRBIJU I DONOSI PLAN ZA KOSOVO! (VIDEO)
Milomir Marić i Donald Tramp, Foto: Printscreen / Youtube, AP

neverovatno

Marić je prvi put ostao bez teksta u Ćirilici! TRAMP DOLAZI U SRBIJU I DONOSI PLAN ZA KOSOVO! (VIDEO)

Marićevi gosti dotakli su se teme Kosova i odnosa sa Ameriko

Objavljeno:

"Da li je Srbija na pogrešnoj strani istorije?" bila je tema sinoćne emisije "Ćirilica" voditelja Milomira Marića, prenose beogradski mediji.

Marićevi gosti dotakli su se teme Kosova i odnosa sa Amerikom, a naročito prilici da se Srbija dogovori sa Trampovom administracijom u Vašingtonu kako bi rešila pitanje južne pokrajine u svoju korist.

Bivši ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić proveo je neko vreme u SAD i kao poznavala prilika u Vašingtonu, kaže da Tramp ima pozitivan stav o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Tramp je kao biznismen prepoznao da ovde može nešto da se napravi u poslovnom smislu. On hoće da reši problem Kosova i tako lupi šamar Klintonovima, pokazujući kakav su oni haos na Balkanu napravili. Upravo to je šansa Srbije. Tramp hoće da to reši poslovno, svako da dobije nešto i da ne izgubi sve - kaže Davinić.

On je istakao da Tramp ima dva problema, brobu sa dubokom državom u samom Stejt departmentu. Na drugoj strani Pentagon hoće da završi posao i zatvori ovaj prostor za Rusiju.

Davinić kao problem Srbije vidi naš odnos sa Nemačkom i Francuskom koje imaju suprotan stav o rešenju Kosova, a važni su ekonomski partneri naše zemlje, pa je tako problem ići protiv Merkelove i Makrona.

- Rešenja Kosova neće biti dok Tramp ne izbori drugi mandat, za šta ima velike šanse. Ukoliko ponovo pobedi, siguran sam da će doći u Srbiju - rekao je Davinić.

Slobodan Reljić, profesor, novinar i bivši glavni i odgovorni urednik NIN-a, istakao je negativnu ulogu SAD na Balkanu.

- Amerikanci nisu trajno ovde i njihovo prisustvo je pogubno. Menja se situacija u svetu i uzdižu se druge sile poput Rusije i Kine. Situacija na Balkanu sada zavisi i od drugih sila - rekao je on.

BONUS VIDEO:

DEDA JURIO 100 KM/H DOK JE STAJAO NA KROVU AUTA! Policajcima rekao da je za to kriva njegova supruga! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.