KOLIKA JE ŠTETA ZBOG RASKOPANOG BEOGRADA, ZAŠTO SRBIJA NE ODGOVORI CRNOJ GORI? Burno je bilo danas u Skupštini
Blokada radova je postala učestala, Foto: Zorana Jevtić

o blokadi

KOLIKA JE ŠTETA ZBOG RASKOPANOG BEOGRADA, ZAŠTO SRBIJA NE ODGOVORI CRNOJ GORI? Burno je bilo danas u Skupštini

Govorili su o šteti koja je nastala zbog blokade radova

Objavljeno:

Na petoj sednici redovnog zasedanja u delu u kojem poslanici postavljaju pitanja govorilo se o šteti koja nastaje zbog blokade radova na rekonstrukciji Trga Republike, osuđujućoj presudi srpskim državljanima u Crnoj Gori, decentralizaciji države, kao i elektronskim medijima.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković pitao je predstavnike gradske vlasti u Beogradu kolika je finansijska šteta načinjena do sada građanima zbog višednevnih blokada radova na rekonstrukciji Trga Republike i zbog, kako je rekao, uništavanja gradske imovine.

Кako je kazao, svi smo svedoci da se poslednjih dana i nedelja u Beogradu dešava nešto što je "šizofreno i do sada nezabeleženo", a to su blokade i uništavanje gradske imovine u vidu saobraćajnih znakova i tabli.

"I to se dešava od strane predsednika jedne opštine i to opštine Stari grad Marka Bastaća, koji je odnedavno postao glavni Đilasov jurišnik", kazao je Marković i dodao da Bastać ozbiljno preti da zaseni i Boška Obradovića.

Dodao je da se postavlja i pitanja da li su svi koji su u pratnji Bastaća zaposleni u opštini Stari grad i istakao da treba utvrditi zašto Bastać radi sve ovo i da li mu je neko naredio da blokira funkcionisanje grada, kao i da li je Đilas možda pravi nalogodavac tih blokada.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pitao je predsednika Vučića, premijerku i ministra spoljnih poslova zašto Srbija nije preduzela kontramere prema Crnoj Gori nakon što je, kako je rekao, u lažiranom krivičnom procesu osuđeno 11 državljana Srbije zbog "izmišljenog krivičnog dela".

"Svi su mogli da vide da dokaza nema, a Srbija bi trebalo da počne da otkazuje međunarodne bilateralne ugovore sa Crnom Gorom i to one koje su više u korist Crne Gore, da povuče ambasadora, otkaže gostoprimstvo crnogorskom ambasadoru u Beogradu i ako to ne pomogne da uhapsi 11 crnogorskih državljana i da im sudi za pokušaj puča", kazao je Šešelj i dodao da sve to možemo i bez dokaza, "kao što su i oni uradili".

Dodao je i da u Crnoj Gori u kojoj ima 30 odsto deklarisanih Srba, srpska nacionalna manjina je najugroženija, što su razlozi da zaoštrimo naše odnose.

Poslanik Partije za demokratsko delovanje Ardita Sinani Fatmir Hasani pitao je Vladu Srbije da li ima nameru da decentralizuje državu i naveo da tendencije ka centralizaciji narušavaju ugled države i oštećuje državnu imovinu u opštinama.

Кako je rekao, imovina Srbija voda i Srbija šuma eksploatiše naočigled opštinskog rukovodstva i to čine čelnici opština koji žive daleko od sredina u kojima se to dešava.

Predrag Jelenković pitao je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da li su dobijeni rezultati merenja i da li su utvrđena prekoračenja u odnosu na granične vrednosti indikatora buke za deonicu auto-puta Кoridora 10 koji prolazi kroz Niš, odnosno u kojoj je fazi izgradnja zaštitnog zida pored dela auto-puta ka Sofiji.

Poslanik Marjan Rističević pitao je šta misli država Srbija, odnosno Vlada Srbije da preduzme protiv Nebojše Medojevića, koji je, tvrdi, učestvovao u demonstracijama na kojima se pozivalo na nasilnu smenu vlasti, što je krivično delo.

Rističevića je zanimalo i da li su TV N1 i sportski kanali SК registrovani u REM-u, odnosno da li su upisani kao elektronski mediji, a to je pitanje uputio Ministarstvu kulture i informisanja.

Bonus video

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.