STRANKA VUKA JEREMIĆA HOĆE DA ZABRANI SNS! Šta na to kažu naprednjaci?
Vuk Jeremić, Foto: Kurir, Marina Lopičić

ima li demokratije?

STRANKA VUKA JEREMIĆA HOĆE DA ZABRANI SNS! Šta na to kažu naprednjaci?

Gajić je, obraćajući se okupljenima na Terazijama, rekao da bi pred Ustavnim sudom trebalo pokrenuti predlog da se zabrani rad naprednjaka, socijalista i radikala "zbog svega što su činili poslednjih 30 godina"

Objavljeno:

Najava Vladimira Gajića da će, ako njegova stranka dođe na vlast, zabraniti SNS, SPS i SRS, pokazuje kako oni zamišljaju demokratiju - zabraniti sve koje ne mogu da pobede na izborima.

Ovako govor funkcionera Narodne stranke, održan u subotu na protestu Saveza za Srbiju u Beogradu, komentariše potpredsednik SNS Milenko Jovanov.

Gajić je, obraćajući se okupljenima na Terazijama, rekao da bi pred Ustavnim sudom trebalo pokrenuti predlog da se zabrani rad naprednjaka, socijalista i radikala "zbog svega što su činili poslednjih 30 godina":

- Ta će zabrana imati za pravnu posledicu da se zabrani pristup javnoj vlasti na osnovu lustracije svim liderima ovih stranaka doživotno - kazao je Gajić.

Jovanov kaže da nije prvi put da Gajić traži zabranu i da je "već pozivao i strance da obore vlast u Srbiji":

- Oni, međutim, imaju jedan problem, na izborima su poraženi i od izmišljenog lika Belog Preletačevića, pa bi mogli i njega da zabranjuju, ili Paju Patka, Mikija Mausa i Duška Dugouška. Oni ne vide suštinu svog problema, a to je da će narod pre da glasa za izmišljene likove nego za lopuže i ljude poput Jeremića, kojem je kompletno okruženje u zatvoru ili je bilo hapšeno, uključujući i Gajića, koji je hapšen u aferi "Geneks".

I analitičar Dragomir Anđelković smatra da Gajićeva izjava govori o "totalitarnoj svesti":

- Oni koji tako nešto zagovaraju, nisu odmakli od bošljevičkih metoda, kao što je zabrana neistomišljenika. Sreća je što pripada neozbiljnoj političkoj organizaciji, koja neće biti u prilici da vlada Srbijom.

Vladimir Gajić obratio se na skupu u subotu,foto N.Skenderija.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov, međutim, kaže na da je to što je Gajić rekao u skladu sa onim što se traži na protestima:

- Mi smo se potpisujući "Sporazum sa narodom" obavezali da ćemo sprovesti lustraciju, što znači da nekim osobama bude zabranjeno bavljenje politikom u određenom roku, jer su kršili ljudska prava i zloupotrebljavali pozicije.

Jankovićev zahtev

Ovo nije prva najava zabrane SNS koja dolazi iz opozicije. Takvu ideju izneo je, pre nego što je napustio kormilo PSG, i Saša Janković. On je SNS optužio da je ukrala demokratiju u Srbiji.

Bonus video

(Espreso.co.rs /Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.