MORAMO DA UHAPSIMO 11 CRNOGORACA I DA IH OPTUŽIMO ZA DRŽAVNI UDAR! Šešelj ima MONSTRUOZAN predlog
Šešelj: Zaoštriti odnose sa Crnom Gorom, Foto: Printscreen

au!

MORAMO DA UHAPSIMO 11 CRNOGORACA I DA IH OPTUŽIMO ZA DRŽAVNI UDAR! Šešelj ima MONSTRUOZAN predlog

On je naveo da bi Srbija trebalo da obaveštava svetsku javnost o tome šta se u Crnoj Gori dešava

Objavljeno: 14.05.2019. 12:06h
  • 35

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je potrebno zaoštriti odnose sa Crnom Gorom i pitao Vladu i predsednika Srbije Aleksandra Vučića zašto nisu preduzeli kontra mere prema Crnoj Gori zbog procesa u kojem je 11 srpskih državljana osudjeno na zatvorske kazne zbog državnog udara.

"Srbija bi mogla da otkaže medjunarodne ugovore koji su u interesu Crne Gore i da otkaže gostoprimstvo crnogorskom ambasadoru, a ako to ništa ne pomogne da odmah uhapsi 11 državljana CG i da ih osudimo za pokušaj državnog udara. Nema dokaza, pa nisu ni oni imali dokaze. Pa, kad ih osudimo naći ćemo dokaze", rekao je Šešelj na sednici Skupštine Srbije.

On je, postavljajući pitanja na početku skupštinske sednice, kazao da je proces optuženima za državni udar bio "montiran" i ocenio da Crna Gora ne zaslužuje bilo kakve olakšice srpske vlade, pomoć na bilo kom planu, ekonomskom, stručnom, političkom, jer danas se po njegovoj oceni u Crnoj Gori najgore postupa prema Srbima.

"Danas nijedan Srbin ne može da se zaposli u javnom preduzeću, lideri srpskih partija se hapse bez ikakve krivice, režim Mila Đukanovića je prerastao u diktaturu, a sramota bi bilo da demokratska Srbija održava dobre odnose sa takvom državom", kazao je Šešelj.

On je naveo da bi Srbija trebalo da obaveštava svetsku javnost o tome šta se u Crnoj Gori dešava, te da su sve to razlozi da Srbija "zaoštri do kraja" odnose sa Crnom Gorom.

Bonus video: 

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media