NOVA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE! Dižu MUZEJ GENOCIDA da sakriju OPTUŽNICE! VULIN JE ODGOVORIO NA OVO LUDILO
kOSOVO, ILUSTRACIJA, Foto: AP / Visar Kryeziu

frustrirajuće

NOVA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE! Dižu MUZEJ GENOCIDA da sakriju OPTUŽNICE! VULIN JE ODGOVORIO NA OVO LUDILO

Ova ideja ide u paketu sa pokušajima albanskih lidera da Srbiji nalepe etiketu genocidne države

Objavljeno:

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji najavio je juče izgradnju "muzeja genocida na Kosovu" koji bi mogao biti podignut na železničkoj stanici u Prištini kako bi simbolično podsećao na "progon milion Albanaca od strane srpskih snaga", prenose beogradski mediji.

Ova ideja ide u paketu sa pokušajima albanskih lidera da Srbiji nalepe etiketu genocidne države iako ne postoje činjenice na kojima bi se njihove tvrdnje mogle zasnivati. Kako god, za prekosutra su zakazali i sednicu parlamenta na kojoj bi trebalo da se izglasa komisija, koja će dokumentovati navodni genocid, ali i pokrene inicijativu za osnivanjem međunarodnog suda za zločine koje su počinili pripadnici srpskih snaga i izglasana rezolucija u kojoj piše da je "Srbija počinila genocid" na tzv. Kosovu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ističe za "Novosti" da će "Albanci sprečiti sve da spreče dijalog i uplaše Srbe".

- Dijalog mogu da prekinu ali ne i da uplaše Vučića i nateraju Srbiju da prestane sa borbom. Njhivoe rezolucije vrede koliko i njihova reč da će ispuniti obaveze iz Briselskog sporazuma. Znači, ne vrede baš ništa. Srbija će zaštiti svoje građane i neće dozvoliti da im sudi nikakav terorista OVK. Šiptari moraju da budu zaustavljeni u svom ludilu i Međunarodni sud za zločine OVK mora podići optužnice protiv OVK terorista.

Član predsedništva i poslanik SPS, rodom sa KiM, Dejan Radenković kaže za medije da je to novi trik Prištine u nameri da lideri kosovskih Albanaca izbegnu odgovornost pred sudom za ratne zločine.

- Bojim se da neće prezati ni od toga da izazivanjem novih sukoba pokušaju da izbegnu ruku pravde. Rat je doneo mnogo nesreće za sve građane na KiM i svako ko je odgovoran treba da se nađe na optuženičkoj klupi, jer je to temelj budućeg pomirenja i trajnog mira. Ovakve inicijative imaju za cilj da, pre svega Albancima, sugerišu da su Srbi krivi za sve, kako se ne bi saznalo koliko su Albanaca pobili članovi OVK i kako na dnevni red ne bi došlo pitanje etničkog čišćenja, jer je 250.000 Srba, Muslimana, Roma, Turaka proterano sa Kosova, a taj zločin su počinili oni koji sada izmišljaju neke svoje sudove za genocid.

BONUS VIDEO:

OVAJ ČOVEK JE PREVARIO SIGURNU SMRT! Automobil mu razvaljen u sudaru, a on mirno sedi i čeka hitnu! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.