ŠTA GOD DA URADIŠ BIĆEŠ KRIV! Vučić posle sastanka otkrio šta mu je Irinej rekao! SVI DETAJI RAZGOVORA (VIDEO)
Zasedanju Sabora, u Patrijaršiji, prisustvuje i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik!, Foto: Tanjug/​Dimitrije Goll

POLITIKA I CRKVA

ŠTA GOD DA URADIŠ BIĆEŠ KRIV! Vučić posle sastanka otkrio šta mu je Irinej rekao! SVI DETAJI RAZGOVORA (VIDEO)

Zasedanju Sabora, u Patrijaršiji, prisustvuje i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik

Objavljeno: 20:31h

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovuje danas, na poziv patrijarha Irineja, sednici redovnog godišnjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve, prenose beogradski mediji.

Zasedanju Sabora, u Patrijaršiji, prisustvuje i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Patrijarh Irinej u obraćanju medijima po završetku sastanka rekao je da je dva i po sata razgovarao sa predsednikom, a najviše pažnje posvećeno je razgovorima o KiM.

- Stanje je vrlo teško i sa obzirom na prilike u kojima se nalazimo neizvesno je kako će se naći rešenje za KiM. Borićemo se, nećemo posustati u odbrani Kosova. Ne sumnjamo u predsednikove dobre namere, u njegov trud koji ulaže, moram reći da se divim tome. Molim se Bogu da mu da snage i mudrosti da ulogu predsednika odigra u najboljem mogućem svetlu i da izdrži sve teške razgovore koje vodi - rekao je patrijarh Irinej.

Predsedavajući predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je razgovor bio veoma otvoren i poučan

foto: Tanjug/​Dimitrije Goll

Vučić je juče izjavio da je ponosan što će imati priliku da prisustvuje Saboru SPC na kojem će, kako je najavio, govoriti o KiM, današnjoj poziciji Srbije i odnosu države prema crkvi, kao i da će istinama i činjenicama odgovoriti svima onima koji su tražili "njegovu anatemu i govorili najlošije stvari o njemu".

On je, povodom medijskih navoda da su neke vladike protiv njegovog obraćanja, naglasio da je za njega velika čast što će prisustvovati tom događaju i da je to prilika da predstavi ono što radimo i da odgovori na sve neistine.

foto: Tanjug/​Dimitrije Goll

- Uopšte se neću se libiti da onima koji su tražili moju anatemu i govorili najlošije stvari o meni odgovorim, ne uvredama, nego činjenicama i da govorim o budućnosti Srbije - rekao je Vučić.

Predsednik je zahvalio patrijarhu Irineju na pozivu da učestvuje na Saboru i naveo da će imati mnogo volje i energije da govori o Kosovi i Metohiji, poziciji Srbije danas i odnosu države prema crkvi.

Izrazio je uverenje da će njegovo prisustvo Saboru biti od značaja za dijalog i razgovor onih koji ne moraju uvek isto da misle.

BONUS VIDEO:

OVAJ ČOVEK JE PREVARIO SIGURNU SMRT! Automobil mu razvaljen u sudaru, a on mirno sedi i čeka hitnu! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.