VELIKA ALBANIJA UBIJA EVROPSKU UNIJU! Najnoviji SRPSKO-ALBANSKI rat vodi se u BRISELU, a tu su i Merkelova i Makron
Albanci, EU i Srbija, Ilustracija, Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

OTKRIVAMO!

VELIKA ALBANIJA UBIJA EVROPSKU UNIJU! Najnoviji SRPSKO-ALBANSKI rat vodi se u BRISELU, a tu su i Merkelova i Makron

Veoma skup rat vodi se za Kosovo...

Objavljeno: 16:52h

Evropska unija polako gubi konce iz ruku upravljanjem u dijalogu između Beograda i Prištine, a kako su u čitavu stvar ušle Angela Mekrel i Emanuel Makron, lobiranje je postalo novi srpsko-albanski rat!

Kako saznaje naš portal iz diplomatskih izvora iz Brisela, Albanci su već angažovali pojedine lobi kuće kako bi u Berlinu i Francuskoj što bolje isposlovale stvari koje su njima bitne.

- Albanci su deo svog novca koji su do sada izdvajali za lobiranje u SAD preusmerili ka Evropi, jer su shvatili da im je neophodno da i tu dobiju što jači uticaj. Sigurno je da će i Srbija adekvatno odgovoriti na ovo - kaže nam naš izvor.

Da je u toku pravi lobi rat potvrdila je i posrednica u Briselskom dijalogu Federika Mogerini koja je zatražila od Beograda i Prištine da prestanu sa svim lobiranjima u vezi sa rešavanjem kosovskog pitanja.

Ove reči jasan su pokazatelj da se novi rat preneo u Evropu i da je najavom ulaska "velikih igrača" za okrugli sto on (rat) samo postao još jači i veći.

foto: Beta/European Council/Mario Salerno

- Velike sile, kao što su Nemačka, Francuska, Amerika je tu odavno, sve aktivnije učestvuju u pregovorima oko Kosova i nije onda čudno što se Albanci i Srbi odlučuju za lobiranje - kaže nam naš izvor.

Zbog svega toga, pravo je pitanje kako će Beograd i Priština ubuduće pregovarati, kao i ko će sedeti za stolom sa srpskim i kosovskim predsednikom Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem, pošto je prilično izvesno da to više neće biti aktuelna šefica EU diplomatije Federika Mogerini, i da li sve ovo znači "hvatanje zaleta" pred finalni sporazum koji bi, kako se tokom cele prošle, a dobrim delom i ove godine moglo čuti, treba biti postignut 2019.?

foto: AP

Kako saznaje naš portal nakon skupa u Parizu treba očekivati novi format, a ono što bi moglo da se desi jeste grupisanje tema oko kojih će se efikasnije razgovarati i koje će se brže rešavati. Nije isključeno ni da dođe do formiranja novog tima koji bi predstavljao EU.

- Albanci su svojim lobistima pored ostvarivanja što bolje pozicije za Prištinu zadali zadatak da "porade" na pitanju brisanja granica između Kosova i Albanije - kaže nam naš izvor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.