U OBRENOVCU ODRŽANA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE: Uspostavljena dežurstva zbog obilnih padavina
Sednica Štaba za vanredne situacije, Foto: obrenovac.rs

monitoring na najvišem nivou

U OBRENOVCU ODRŽANA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE: Uspostavljena dežurstva zbog obilnih padavina

I pored bojazni da se majske poplave ne ponove, rukovodstvo ove Opštine nastavlja sa rešavanjem problema širom grada

Objavljeno: 13:29h

U zgradi Gradske opštine Obrenovac održana je sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je tema bila stanje na rekama povodom najavljenih obilnih padavina.

Rade Milošević, načelnik uprave za vanredne situacije naglasio je da je na snazi oprez i preporuka Republičkog štaba za vanredne situacije.

-Želimo da se monitoring u svim opštinama podigne na najviši nivo, da se stanje prati 24 časa. U naredna dva dana očekujemo padavine većeg inteziteta gde očekujemo da će pasti između 30 i 40 litara na teritoriji Grada Beograda, a u svih 5 dana koliko će trajati kišni period očekujemo padavine između 70 i 90 litara – kazao je Milošević.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac i komandant štaba Miroslav Čučković rekao je da su najavljene padavine 4 puta manjeg inteziteta u odnosu na 2014. godinu.

-Bez obzira na to, uspostavili smo dežurstva narednih 5 dana, 24 časa gde su uključene sve mesne zajednice, sva preduzeća i njihova mehanizacija kao i faktori civilne zaštite. Pratićemo zajedno stanje sa štabovima iz okolnih mesta iz Koceljeve, Uba, Lajkovca, Lazarevca, Ljiga i Valjeva i tako biti informisani o svim slivovima koji prilaze Obrenovcu. Republički štab prati situaciju u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj i blagovremeno ćemo obaveštavati stanovištvo i preduzimati sve potrebne mere. Sve četiri tačke koje su bile problematične 2014. godine i probijene, svi vodotoci koji prilaze tim tačkama su daleko ispod nivoa bilo kakve opasnosti – dodao je Čučković i najavio dodatno praćenje situacije u Crljanima gde se svake jeseni i proleća prati stanje nebranjenog dela Obrenovca, odnosno Konatica, Poljana i Draževačkog luga.

Čučković je ovom prilikom podsetio da postoji u Baričkoj reci jedna prepreka koja može izazvati veći problem i naglasio da je izdato naređenje da se ta prepreka u toku popodneva ukloni.

I pored bojazni da se majske poplave ne ponove, rukovodstvo ove Opštine nastavlja sa rešavanjem problema širom grada.

Novi put u selu Zvečka
Novi put u selu Zvečka foto: obrenovac.rs

Tako su tokom vikenda u mesnoj zajednici Zvečka urađena tri nova puta. Dva u Ulici Drage Vukovića Korčagina, dok je jedan put urađen u Ulici Radovana Voštića na Šabačkom putu.

Radovi u opštini Obrenovac
Radovi u opštini Obrenovac foto: obrenovac.rs

Po završetku ovih radova mašine se sele u Urovce, Skelu i Ušće.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta gradske opštine Obrenovac.

(Espreso.co.rs/obrenovac.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.