PAJTIĆ PORUČIO KOLEGAMA IZ OPOZICIJE: Penzija ne boli, dozvolite da se stranke podmlade
Bojan Pajtić, Foto: Printscreen/youtube

PENZIJA

PAJTIĆ PORUČIO KOLEGAMA IZ OPOZICIJE: Penzija ne boli, dozvolite da se stranke podmlade

On je ocenio da će zato ujedinjenje DS imati manju podršku nego što je trenutno ima i da će steći samo "nove sinekura i pozicije gladne lobističke strukture, koje će je i konačno dotući"

Objavljeno:

Bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je povodom ujedinjenja demokrata da su toj stranci potrebni jasna i hrabra politika i nova lica, a ne "pabirčenje" starih kadrova i već viđenih ideja.

"Birači su već na beogradskim izborima, na kojima su zajedno nastupale stranke koje se sada ujedinjuju njihovoj listi dali poražavajućih dva odsto glasova. Građani su prepoznali da je ovakvo ujedinjenje instrument da niko nikada ne ode u političku penziju, kakve god da je greške napravio i koliko god da se ljudima smučio", rekao je Pajtić za Blic od nedelje 12. maja.

On je ocenio da će zato ujedinjenje DS imati manju podršku nego što je trenutno ima i da će steći samo "nove sinekura i pozicije gladne lobističke strukture, koje će je i konačno dotući".

"Poručujem svojim nekadašnjim znatno starijim kolegama koje su cepale DS da se manu grupisanja i pregrupisavanja, da slede moj primer odu u političku penziju i dozvole i Demokratskoj stranci i opoziciji da se podmlade i prodišu. Penzija ne boli", rekao je Pajtić.

Govoreći o izborima u Srbiji on je rekao da oni neće imati legitimitet ukoliko ih opozicija bude bojkotovala i da treba obratiti pažnju na to ko će od opozicionih političara prvi početi da se zalaže za izlazak na nedemokratske izbore ili povratak opozicionih poslanika u Skupštinu, ističući da će taj biti Juda.

"Taj je, biblijski rečnikom govoreći kao Juda umočio ruku u zdelu i daje (Aleksandru) Vučiću slamku spasa. Potpuno je svejedno da li će to činiti u dogovoru sa režimom ili zato da bi osnažio svoju poziciju na štetu drugih u opozicionom bloku. Taj to čini umišljajno i sa svešću da radi u korist produžetka trajanja vlasti SNS", kazao je Pajtić.

On je ocenio da bojkot parlamenta i izbora ozbiljno "potkopavaju" Vučićevu međunarodnu poziciju i "raskrinkavaju" ga kao predsednika samo jednog dela Srbije, "onog koji je u zabludi da je Srbija slobodna zemlja samo zato što ju je uzjahao neko ko se zove Aleksandar, a ne Osman ili Adolf".

BONUS VIDEO:

I BIKOVI BI NA TRAMBOLINU? Ovaj je probao, ali se nije baš najsrećnije završilo! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.