Političari proterani iz zabavnih emisija: Tokom kampanje samo u zakupljenim terminima

Nova pravila za izbore

Političari proterani iz zabavnih emisija: Tokom kampanje samo u zakupljenim terminima

Stranke će moći da zakupljuju termine samo u okviru marketinškog bloka, a televizijske stanice će moći da prenose mitinge samo besplatno
Objavljeno: 13:36h

Nema više švercovanja u programima koji nisu striktno namenjeni i jasno obeleženi kao politički marketing! Dokle ćemo ovo da trpimo? Srpske partije smislile novi način da ucenjuju svoje glasače! (FOTO) Novi pravilnik, koji je nedavno usvojilo Regulatorno telo za elektronske medije, ne dozvoljava da TV stanice u svojim zabavnim emisijama, kulturnom, dečjem i sličnom programu ugoste političare. Ta zabrana se ne odnosi na sadržaje koji su proizvedeni najmanje jednu godinu pre nego što su izbori raspisani.

Po starom pravilniku partije su dnevno mogle da zakupe pet minuta programa, dok sada minutaža mora da se uklopi u šest, odnosno 12 minuta, koliko TV stanice mogu po satu da izdvoje za marketing. Televizije će moći da prenose mitinge, ali se to neće tretirati kao političko oglašavanje, već kao deo predizbornog programa. To znači da takav program neće smeti da naplate, a odluku o prenosu donosiće urednik. Takođe, politički funkcioner tokom kampanje ne sme da se pojavi u ulozi voditelja ili reportera u TV programu. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.