LAZANSKI PRAVIO HAOS U JUTARNJEM PROGRAMU RTS-a! Otkrio je da uskoro u Srbiju stiže 18 ĐAVOLA IZ KINE!
Otkrio je da uskoro u Srbiju stiže 18 ĐAVOLA IZ KINE!, Foto: Printscreen

KADAR NEVERA

LAZANSKI PRAVIO HAOS U JUTARNJEM PROGRAMU RTS-a! Otkrio je da uskoro u Srbiju stiže 18 ĐAVOLA IZ KINE!

Lazanski ističe da će zvezde parade biti "Lazar", "Miloš", "Bouvi"

Objavljeno: 10.05.2019. 11:16h
  • 9

Miroslav Lazanski bio je gost jutarnjeg programa na RTS-u gde je glavna tema bila vojno-policijska parada "Odbrana slobode" koja se danas održava u Nišu.

Lazanski se na prvom mestu osvrnuo na ratne veterane i iskazao da je izuzetno dobro da država pokazuje da brine o njima i da nisu bačeni u zaborav, što je svakako novina u odnosu na parade prethodnih godina.


Što se kopnenog ešalona tiče, Lazanski ističe da će zvezde parade biti "Lazar", "Miloš", "Bouvi" i da su oni produkt naše domaće industrije.

foto: Printscreen

- Mnogi zli jezici će reći da toga svega nema u operativnim jedinicama, ali to je greška - ima. Vojska već ima šest samohodnih haubica Nora, ima šest Lazara, policija ima šest Lazara 3, vojska dva Miloša, policija takođe. Bitno je znati da sve te borbene sisteme proizvodi naša domaća industrija. Naše oružje se jako dobro prodaje u svetu i ove godine ćemo imati oko 800 miliona dolara deviznog priliva od prodaje naoružanja i vojne opreme - objašnjava Lazanski i ističe da je "Nora B52" verifikovana na svetskom tržištu i spada u jedan od najsofisticiranijih sistema.

Lazanski je najavio i da ćemo iz Kine nabaviti 18 naoružanih borbenih dronova, što u prevodu znači da Srbija dobija 18 bombardera.

 

Bonus video: 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media