DAČIĆ NAPAO VLASTI U CRNOJ GORI ZBOG PRESUDE ZA DRŽAVNI UDAR! Ono što je poručio Podgorici iznenadilo je sve
Ivica Dačić o presudi u Crnoj Gori, Foto: Beta

OŠTRO!

DAČIĆ NAPAO VLASTI U CRNOJ GORI ZBOG PRESUDE ZA DRŽAVNI UDAR! Ono što je poručio Podgorici iznenadilo je sve

Stigla je reakcija i iz Srbije

Objavljeno: 10.05.2019. 10:12h
  • 5

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je u izjavi za Borbu da će nadležni organi te zemlje pažljivo proučiti presudu za "Državni udar" u Crnoj Gori.

Ovo je prva zvanična reakcija Srbije na presudu kojom su osuđeni lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, na po pet godina zatvora, a vozač Mihailo Čađenović na godinu i šest meseci. Osim njih, osuđeno je više srpskih državljana na kazne zatvora od godinu do osam godina zatvora.

- Mi ne možemo da se mešamo u prvostepenu presudu, ali tu svakako ima dosta čudnih stvari i nadležni organi Srbije će pažljivo proučiti presudu. Srbija ima obavezu da zaštiti i pruži pomoć svakom našem građaninu i pripadnicima srpskog naroda - rekao je Dačić u izjavi za Borbu.

Podsetimo, sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 2016. godine izjavio da političari iz Crne Gore nemaju nikakve veze sa dešavanjima u navodnom "Državnom udaru".

Eduar Šišmakov osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Vladimir Popov na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina za ista krivična dela.

Optuženi Bratislav Dikić osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranja kriminalne organizacije, a Predrag Bogićević za ista krivična dela osuđen je sedam godina.

Nemanja Ristić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, Srboljub Đorđević i Milan Dušić na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet meseci zatvora. Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media