OVO JE PLJUVANJE U LICE EVROPI, OVO JE SRAMOTA: Snažna poruka Ivice Dačića Rami i Tačiju!
Ivica Dačić, Foto: RTS printscreen

REAKCIJA NA SASTANAK U TIRANI

OVO JE PLJUVANJE U LICE EVROPI, OVO JE SRAMOTA: Snažna poruka Ivice Dačića Rami i Tačiju!

Dogovaranje Rame i Tačija je, kaže, vrhunski bezobrazluk albanskih političara

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže za RTS da Srbija jeste mala, ale nije glupa zemlja.

Napominje da, dok Beograd priča o kompromisu i dijalogu, Priština i Tirana ispod stola dogovaraju stvaranje "velike Albanije".

Ivica Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da razgovor kosovskog predsednika Hašima Tačija i albanskog premijera Edija Rame o "nacionalnom ujedinjenju", zavređuje oštar odgovor.

- Ne govori više Srbije o tome (o 'velikoj Albaniji'), već Tači i Rama. Ovo je pljuvanje u lice celoj EU, svima koji Srbiju ubeđuju u to da moramo da budemo knstruktivni i mirni. Mi sedimo za stolom, a oni ispod da dogovaraju stvaranje 'velike Albanije' - ukazao je šef srpske diplomatije.

Dogovaranje Rame i Tačija je, kaže, vrhunski bezobrazluk albanskih političara jer tokom jednog samita na kom se priča o regionalnoj saradnji oni govore o tzv. "ispravljanju istorijskih nepravdi". Dačić je dodao da "mi jesmo mali, ali nismo glupi".

Ministar spoljnih poslova smatra da se sada postavlja pitanje da li Srbija treba da učestvuje na skupovima poput aktuelnog u Tirani jer se, kaže, iza naših leđa gura ideja "velike Albanije".

- Izgleda da su principi nepromenljivosti granica dozvoljeni kad neko treba da napadne i udari u Srbiju - napominje Dačić upitavši kako bi bilo da su se sastali Vučić i Dodik da pričaju o ujedinjenju Srba.

Šef srpske diplomatije ukazuje da sada nije reč o otvaranju Pandorine kutija jer je ona, kaže, otvorena samim priznavanjem Kosova i narušavanjem principa nepromenljivosti granica.

- Ovo je promocija 'velike Albanije' na koju niko ne reaguje. Gde su oni koji su kritikovali Srbiju zbog neke ideje o razgraničenju? Pričali su da nema promene granica, gde su juče onda? - upitao je Ivica Dačić.

Srbija sada, kaže, nema tajni, već samo javni plan – nepriznavanje jednostranog proglašenja Kosova.

- To je javni plan i ne postoji način na koji mogu da izvrše pritiske, ne postoji nijedan Srbin koji će to da potpiše. U uslovima opšteg ludila, pametni ispadaju ludi - ukazuje ministar spoljnih poslova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.