PUTIN JE NA PARADU POZVAO SRPSKE HEROJE! Zbog ove odluke Srbi će ga OBOŽAVATI
Vladimir Putin i Besmrtni puk, Foto: Filip Plavčić, Printscreen/RT

SVE JE REKAO!

PUTIN JE NA PARADU POZVAO SRPSKE HEROJE! Zbog ove odluke Srbi će ga OBOŽAVATI

Evo koga je Putin pozvao na paradu...

Objavljeno: 07:53h

Na čuvenoj vojnoj paradi 9. maja u Moskvi, ulicama oko Kremlja defilovaće ruski vojnici i najmodernije oružje na svetu. Ipak, ono što ovu paradu razlikuje od drugih je činjenica da se Vladimir Putin odlučio da pozove srpske junake.

Ove godine će po odluci predsednika Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina Srbiju u Moskvi na Dan pobede nad fašizmom predstavljati, slučajno ili ne, srpski junaci koji su se borili protiv NATO snaga 1999. godine.

Tako će u Moskvi biti penzionisani pukovnik Vojske Jugoslavije Zoltan Dani, koji je tokom agresije NATO-a na SRJ oborio ponos američke vojske i čudo tehnike — "nevidljivi" lovac F-117.

Zatim generali Vojske Jugoslavije Božidar Delić i Miroslav Lazović, koji su 78 dana štitili granicu Srbije s Albanijom na Paštriku i Košarama od upada terorista OVK na čelu sa instruktorima NATO-a.

Njih trojica šetaće zajedno s predsednikom Rusije ulicama Moskve kao deo "Besmrtnog puka".

"Besmrtni puk" se zasad održava u više od sto zemalja sveta i više od 500 gradova.

foto: Prentscren

Očekuje se da će u šetnji puka u Moskvi ove godine učestvovati oko 1,3 miliona ljudi.

Svake godine na Dan pobede u koloni "Besmrtnog puka" hodaju hiljade ljudi držeći u rukama transparente s portretima svojih rođaka koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu.

foto: Prentscren

Predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovao je i ranijih godina u akciji "Besmrtni puk" u Moskvi, a prošle godine je u šetnji nosio portret svog oca, učesnika Velikog otadžbinskog rata.

Prošle godine zajedno s Putinom šetao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je nosio sliku pokojnog dede koji je ubijen od ustaške ruke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.