BORIS TADIĆ JE NA OPLENCU NAJSTRAŠNIJE UVREDIO KARAĐORĐEVIĆE! Ovu priču dok je bio ŠEF nije smeo niko da OBJAVI
Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i Boris Tadić, Foto: Filip Plavčić, Vladimir Šporčić, Printscreen/Youtube

OTKRIVAMO!

BORIS TADIĆ JE NA OPLENCU NAJSTRAŠNIJE UVREDIO KARAĐORĐEVIĆE! Ovu priču dok je bio ŠEF nije smeo niko da OBJAVI

Ovo je dugo bila tajna...

Objavljeno:

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić u Oplencu na zemlji Karađorđa brutalno je uvredio Karađorđeviće i prestolonaslednika Aleksandra, kada mu nije dao da položi venc na grob svoga dede.

Verovali ili ne, ovo nije laž, već stvaran događaj koji se odigrao 2009. godine na Oplencu.

Bio je to 9. oktobar pomenute godine kada se u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu obeležavalo 75 godina od ubistva kralja Aleksandra.

Sve je bilo spremno da se oda počast velikom viteškom kralju koji je vladao Kraljevinom Jugoslavijom, a na Oplenac svoj dolazak najavio je i tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić.

Ipak, da je sve moralo da prođe u idolopoklonstvu Borisu Tadiću, a ne u odavanju počasti ubijenom srpskom vladaru videlo se od samog starta. Jer je Boris Tadić došao da pokupi lovorike za sebe, a to se najbolje videlo kada nije dozvolio prestolonasledniku Aleksandru Karađorđeviću da uđe u crkvu Svetog Đorđa (inače zadužbini Karađorđevića) i da položi venac dok je on u njoj.

Istoričar Dušan Babac, na svom Fejsbuku preneo je vest o ovom incidentu na Oplencu.

"Dejan Ristić, protokol majster ministarstva rada u akciji 9. oktobra 2009, 75 godina od ubistva kralja Aleksandra, Oplenac. Zabranio je prestolonasledniku Aleksandru i princu Vladimiru da uđu u crkvu dok venac ne položi Boris Tadić", napisao je Babac i postavio fotografiju sa pomenutog događaja.

Na ove reči nadovezao se mario Majstorović, predsednik Udruženja Kraljevina Srbija koji je napisao:

"Ali im nismo ostali dužni, predsednik je stajao mirno dok je vojni orkestar intonirao himnu, a nas 100 iz Kraljevine Srbije smo im je otpevali onako kako treba".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.