DOKTORAT SINIŠE MALOG AUTENTIČAN I NESPORAN: Oglasio se Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije
Siniša Mali, ministar finansija, Foto: Stefan Kojić

saopštenje

DOKTORAT SINIŠE MALOG AUTENTIČAN I NESPORAN: Oglasio se Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije

Posebno formirana komisija Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu stavila je tačku na polemike vezane za doktorsku disertaciju Siniše Malog

Objavljeno: 08.05.2019. 12:49h
  • 1

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, nakon detaljne i sveobuhvatne analize Stručnog mišljenja Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, zaključuje da je doktorska disertacija Siniše Malog autentičan doprinos naučnim shvatanjima i inovacijama i da ne predstavlja plagijat kao što se to u političke svrhe godinama ponavljalo.

- Posebno formirana komisija Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu stavila je tačku na polemike vezane za doktorsku disertaciju Siniše Malog, sadašnjeg ministra finansija, čime je data potvrda o tome da se svih ovih godina iz političkih razloga vodila politička kampanja protiv Siniše Malog. Četvorica visokokompetentnih redovnih profesora domaćih i inostranih referentnih univerziteta, jednoglasno i bez zadrški, eksplicitno su zaključili da se ne radi o plagijatu, da je reč o samostalnom radu Siniše Malog i da je evidentan naučni doprinos. Ustavom zagarantovana autonomija univerziteta i Zakon o visokom obrazovanju ne podrazumevaju to da naučnu analizu bilo čije doktorske disertacije vrše priučeni i apsolutno nekompetentni novinari i nesvršeni studenti, već autonomija univerziteta podrazumeva da je ovo tačka na svu očigledno političku papazjaniju oko doktorata Siniše Malog. Svaka dalja polemika oko univerzitetskog stava da nije reč o plagijatu, predstavlja napad na Univerzitet i njegovu autonomiju - rekao je Mario Spasić, generalni sekretar Saveta. 

 

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media