LONDON SPREMIO PAKAO ZA SRBE NA KOSOVU! Masakr u RAČKU, Rezolucija u UN i lažna SILOVANJA ALBANKI prete Beogradu
London ponovo Srbe okrivljuje za Račak, Foto: EPA/Alban Bujari, Profimedia

OTKRIVAMO!

LONDON SPREMIO PAKAO ZA SRBE NA KOSOVU! Masakr u RAČKU, Rezolucija u UN i lažna SILOVANJA ALBANKI prete Beogradu

Ovo je nešto užasno...

Objavljeno: 07.05.2019. 13:59h
Darko Zlojutro
Darko Zlojutro
Pomoćnik glavnog i odgovornog urednika
  • 148

Albanci sa Kosova pokrenuli su priču o genocidu Srba nad albanskim stanovništvom u periodu od 1998. do 1999. godine! Ponovo će iz nekog ormana biti izvađena fascikla i sa nje očišćena prašina, a na kojoj piše RAČAK!

Kako saznaje Espreso iz dobro obaveštenih diplomatskih izvora čitavu stvar sa genocidom nad Albancima, silovanjem, ali i taksama zakuvala je kuhinja iz Londona.

- Cilj je optužiti Srbe po svim poljima. Ponovo će biti pokrenut slučaj Račak, a Albance nezanima ni činjenica da je taj slučaj odavno raskrinkan - kaže nam naš izvor i dodaje:

- Albanci rade sve po planu. Vojska, Platforma od dijalogu, takse, priča o silovanju 20.000 Albanki, proširenje ovlašćenja Specijalnog suda u Prištini i na Srbe, a evo sada i priča o genocidu. Krajnji cilj je naravno usvajanje Rezolucije u UN, a ako se to dogodi onda tu etiketu sa Srba niko neće skinuti. Znate kada nešto prođe kroz zvanične dokumente UN, za 200. godina ljudi koji budu izučavali istoriju moći će samo da vide da su ovde živeli zveri i ubice, jer neće biti nikoga da suprotno kaže. To nije dobro.

Podsetimo slučaj Račak je naziv za oružani sukob između srpske policije i pobunjenih Albanaca tokom policijske akcije 15. januara 1999. u kosovsko-metohijskom selu Račak, kao i za istražna i politička događanja koje je izazvao.

foto: EPA/Alban Bujari

O akciji srpske policije postoje stavovi, s jedne strane prevashodno zasnovani na izjavama Vilijama Vokera, u to vreme šefa Kosovske verifikacione misije (KVM) OEBS, da je srpska policija, uz podršku Vojske Jugoslavije (VJ), izvršila masakr nad nedužnim civilima albanske nacionalnosti.

Drugu grupu čine stavovi o tome da je to bila legitimna antiteroristička akcija policije protiv naoružanih pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) koja je politički iskorišćena kao povod da se iskonstruišu navodi o masakru civila u cilju stvaranja legitimiteta za NATO bombardovanje SRJ.

U zavisnosti od stava, slučaj se karakteriše kao Masakr u Račku, kao Incident u Račku ili kao Obmana Račak.

Slučaj Račak je bio prekretnica koja je poslužila kao retorički argument usmeren protiv SR Jugoslavije, i kao „legalno pokriće za početak rata“ (NATO intervencije protiv SRJ).

Da je Račak zaista aktuelan potvrdio je i ministar diplomatije tzv Kosova Bedžet pacoli koji je izjavio da će proglasiti nepoželjnom osobom svakoga ko "negira Račak i druge zločine".

Da je sve deo dobrog smišljenog plana Zapada, smatra i šef srpske diplomatije Ivica Dačić koji za Espreso kaže:

- O kakvom oni genocidu pričaju? Šta će još novo da izmisle? Ako je neko vršio genocid i zločin na Kosovu to su Haradinaj, Tači i teroristi OVK! Zapad na ovo ćuti zato što je i ova navodno nova rezolucija, kao i njihova platforma za pregovore s Beogradom iz kuhinje Zapada. Oni nisu dovoljno inteligentni da sve sami smisle.

foto: Beta

Advokat Toma Fila kaže za Espreso da je Hag odavno zatvorio slučaj Račak.

- Kakvi su "zločini" bili govori podatak da za slučaj "Račak" niko nije optužen - kaže nam Fila i dodaje:

- Sve je to trla baba lan. U prištinskoj skupštini mogu da izglasaju i da je bio genocid i da je Zemlja ravna ploča.

Podsetimo komisija kosovske skupštine pripremila je nacrt rezolucije u kojoj se od vlasti u Beogradu traži da "prizna genocid koji se na Kosovu i Metohiji dogodio od 1998. do 1999. godine", kazni kriminalce i nadoknadi načinjenu štetu"?!

foto: Zorana Jevtić

Ovaj najnoviji potez albanskih predstavnika nastavak je niza besmislenih akcija, koje su kulminirale uvođenjem ekstremnih taksa na srpsku robu i upornim pokušajima da se svetu progura priča da je tokom sukoba silovano čak 20.000 Albanki, iako nadoknadu prima tek stotinak žrtava.

Da je čitava stvar dobro isplanirana govori i činjenica da je pred Odborom za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD pre nekoliko dana govorila Vasfije Krasnići Gudman, žrtva silovanja tokom rata, koje je istakla da Vašington treba da učini više kako bi Srbija bila pozvana na odgovornost za ratne zločine. I pored toga što ni u jednom dokumentu, pa ni u izveštaju posebnog tima UN koji se bavio seksualnim nasiljem tokom rata na KiM, nije naveden tačan broj žrtava, predstavnici Albanaca guraju brojku od 20.000.

Odboru za spoljne poslove obratio se i Pol Vilijams, profesor prava i međunarodnih odnosa, koji je predložio da se nadležnost Specijalnog suda za zločine OVK proširi na Srbe odgovorne za silovanja i seksualne napade tokom rata.

- Nijedna od optužnica protiv počinalaca srpskog režima nije uključivala optužbe za silovanje kao samostalni zločin. Tribunal UN za Jugoslaviju osudio je samo šest počinilaca srpskog režima - primetio je Vilijams.

Bonus video:

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media