UŽASNA PROVOKACIJA ALBANACA! Vučića i Dodika proglasili za NEPOŽELJNE OSOBE, NAJAVLJEN HAOS!
Vučiću i Dodiku hoće da zabrane ulazak u Albaniju, Foto: Twitter

strašno

UŽASNA PROVOKACIJA ALBANACA! Vučića i Dodika proglasili za NEPOŽELJNE OSOBE, NAJAVLJEN HAOS!

U Tirani bi 8. i 9. maja trebalo da se održi sedmi samit Brdo-Brioni procesa

Objavljeno:

Zvaničnik albanskog pokreta Samoopredeljenje Boiken Abazi objavio je na Twitteru da su predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić nepoželjne osobe u Albaniji, u čijem glavnom gradu Tirani od srede treba da prisustvuju samitu Brdo-Brioni procesa.

- Aleksandar Vučić i Milorad Dodik su persone non grata u Albaniji. U Tirani će se 8. maja u 18 sati građani okupiti kako bi se suprotstavili njihovoj supremacionoj i šovinističkoj politici, kao i da bi se suprotstavili njihovoj poseti Albaniji povodom samita Brdo-Brioni - napisao je Abazi na Twitteru.

U Tirani bi 8. i 9. maja trebao biti održan sedmi samit Brdo-Brioni procesa, koji će okupiti lidere zemalja regiona i čiji je ovogodišnji domaćin predsednik Albanije Iljir Meta, a kao počasni gosti su najavljeni predsjednik Poljske Andžej Duda (Andrzej) i visoka predstavnica EU Federika Mogerini (Federica Mogherini).

U glavnom gradu Albanije okupiće se lideri "zapadnobalkanske šestorke" – Srbije, Albanije, Crne Gore, Kosova, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, kao i zvaničnici Slovenije i Hrvatske, država koje su svojevremeno pokrenule proces Brdo-Brioni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.