SRBI NE MOGU DA OPLAKUJU SVOJE MRTVE U JASENOVCU! Kolinda spustila RAMPU za Beograd i Banjaluku, evo i zašto
Jasenovac, Kolinda Grabar Kitarović, Milorad Dodik, Aleksandar Vučić, Foto: Marina Lopičić, EPA/Martin Divisek, EPA/Stephanie Lecocq

OTKRIVAMO!

SRBI NE MOGU DA OPLAKUJU SVOJE MRTVE U JASENOVCU! Kolinda spustila RAMPU za Beograd i Banjaluku, evo i zašto

Ovo je stvarno najveća bruka Zagreba

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Republika Srbija i Republika Srpska su i ove godine, 27 put po redu obeležili Dan sećanja na žrtve ustaškog zločina u Donjoj Gradini. Ipak, ono što upada u oči je činjenica da na zvaničnim ceremonijama kada se oplakuju srpske žrtve u Jasenovcu Srba tamo nema!

Republika Srbija i Republika Srpska prema dogovoru Aleksandra Vučića i Milorada Dodika gradiće veliki mauzolej na mestu Donja Gradina gde je mesto masovnog stradanja Srba tokom Drugog svetskog rata.

Na mestu Donja Gradina koje spada pod kompleks logora Jasenovac masovno su ubijani Srbi, Jevreji i Muslimani od strane ustaša Ante Pavelića i NDH.

Ipak ono što bode oči je to da Srbi, tačnije državni vrh Srbije i Republike Srpske nije dobrodošao u Jasenovac koji se nalazi na teritoriji Hrvatske. Te je onda ceremonija sećanja na Jasenovačke mučenike pomerena u Donjoj Gradini koja je udaljena samo par kilometara od Jasenovca, ali se nalazi na teritoriji koja je pod ingerencijom Banjaluke.

Kako saznaje naš portal Republika Hrvatska, tačnije vlasti u Zagrebu nisu do sada nikada ni pozvali, a nemaju nameru ni da dozvole predstavnicima vlasti u Beogradu i Banjaluci da dođu i odaju počast ubijenim Srbima, Jevrejima i Romima.

- Hrvatska ne želi ni da čuje za mogućnost da naprimer Vučić ili Dodik dođu u Jasenovac i polože venac na grobove stradalih. Plaše se valjda da bi rekli istinu i izneli broj od 700.000 ubijenih duša u NDH pod komandom Ante Pavelića - otkriva nam naš izvor.

foto: Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije/ Slobodan Miljevic

U Kabinetu predsednice Kolinde Grabar Kitarović na pitanje našeg portala zašto prilikom ceremonija u Jasenovcu nema predstavnika vlasti u Srbiji i Republici Srpskoj, samo su kratko odgovorili:

"Nemamo komentar!".

foto: Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije/ Slobodan Miljevic

Da je zaista zabranjeno Vučiću i Dodiku da odu u Jasenovac indirektno je potvrdio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom svog govora u Donjoj Gradini.

- Za mene je veliki dokaz pravde što je ovo mesto ostalo u Republici Srpskoj, gde uvek možemo slobodno doći i sećati se žrtava - rekao je Dodik.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.