OTKRIVEN SPISAK MOĆNIKA KOJI LOBIRAJU ZA ALBANCE I NEZAVISNO KOSOVO! Kada čujete njihova imena neće vam biti dobro
Slobodan Milošević u Hagu, Foto: Profimedia, Ilustracija

SVE JE SADA JASNO!

OTKRIVEN SPISAK MOĆNIKA KOJI LOBIRAJU ZA ALBANCE I NEZAVISNO KOSOVO! Kada čujete njihova imena neće vam biti dobro

Ovo nije smelo da izađe

Objavljeno:

Glavno uporište lobiranja kosovskih Albanaca su pojedine američke demokrate, piše "Danas" i navodi da se Tači i Haradinaj nadaju pobedi demokrata na izborima.

Ako na seldećim predsedničkim izborima u SAD pobedi demokratski kandidat, osim kosovskom rukovodstvu, to bi prema tvrdnjama beogradskog lista, išlo i na ruku evropskim zvaničnicima poput nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

"Kandidat demokrata će verovatno biti Džozef Bajden, dok će Tramp u ime republikanaca pokušati da osvoji novi mandat. Kosovski Albanci imaju snažnog saveznika i u Eliotu Engelu, koji je njihov dugogodišnji lobista, što ni on sam ne krije" piše list.

"Engel je predsednik Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa. Njegovim dolaskom na tu funkciju i nakon što su na izborima u novembru 2018. demokrate preuzele Kongres, promenila se i retorika Tačija i Haradinaja, tako da su zahtevi Prištine postali maksimalistički. Na primer, Tači više ne govori o podeli Kosova, odnosno o korekciji granica, na šta bi pristala i Srbija“, navodi se u tekstu.

Izvori "Danasa" navode da "bez obzira na nespretan potez Vučića", koji je išao na skup fondacije Klinton tokom prethodne kampanje za američke predsedničke izbore, postoji volja Trampove administracije da unapredi odnose sa sa Srbijom, ali zvanični Beograd do sada nije pokazao dovoljno inicijative da to učini, "dosadašnje lobiranje nije dalo rezultat".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.