DAČIĆEVO STRAŠNO UPOZORENJE U VEZI SA KOSOVOM: Srbi moraju biti spremni na ovo!
Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije, Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

ministar

DAČIĆEVO STRAŠNO UPOZORENJE U VEZI SA KOSOVOM: Srbi moraju biti spremni na ovo!

On je rekao da "nam naši prijatelji iz Moskve i Pekinga pružaju bezrezervnu podršku kada je u pitanju borba za Kosovo i Metohiju"

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da se priprema teren da se izvrši totalni pritisak na Srbiju kako bi izgubila sve, a da Priština dobije sve.

"Do jula, kada bi trebalo da se održi novi samit u Parizu, Srbija i predsednik Aleksandar Vučić biće pod strahovitim pritiskom. Na sve moguće i nemoguće načine pokušaće da nas slome, da nam oslabe poziciju, da dodju do toga da Srbija izgubi sve, a da Priština dobije sve", naveo je Dačić, u autorskom tekstu za današnji Srpski telegraf, povodom najava novog sastanka o dijalogu Beograd i Prištine, koji bi trebalo da se održi u Parizu.

Prema Dačićevim rečima, pokušaće se i sa time da se bez ukidanja taksi nastavi dijalog, što "Srbija nikad neće prihvatit".

"Usloviće naše pregovore o ulasku u EU zahtevom da uvedemo sankcije Rusiji, da se odreknemo partnerstva sa Kinom. Pod parolom brige o interesima gradjana naše države pokušaće da nam zatvore sva vrata", istakao je Dačić.

Medjutim, kakao je napisao u atorskom teksu Dačić, "to im neće proći".

"Ne dok Srbija ima ovu vlast koja ima prijetelje i u Moskvi i Pekingu, ali i u Berlinu, Parizu, Vašingtonu, Briselu", naveo je.

On je rekao da "nam naši prijatelji iz Moskve i Pekinga pružaju bezrezervnu podršku kada je u pitanju borba za Kosovo i Metohiju".

Prema njegovim rečima, to je naš vetar u ledja, naša garancija da u Ujedinjenim nacijama nikakav Haradinaj, Tači, niti Pacoli ne mogu da slome Srbiju i Srbe.

"Da li je samit u Berlinu doneo nešto dobro? Ko će to znati? Ali je dobro što ima takvih sastanka jer se ipak time smanjuju mogućnosti incidentara ili napada na Srbe. A to je ono što su potencirali Merkelova i Makron", naveo je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.