LAZANSKI OTKRIO KAKO AMERIKA UCENJUJE SRBIJU! Njegove reči BOLE i udaraju pravo u CILJ!
Miroslav LazanskI, Foto: Printscreen Youtube

SVE JE OTKRIO

LAZANSKI OTKRIO KAKO AMERIKA UCENJUJE SRBIJU! Njegove reči BOLE i udaraju pravo u CILJ!

Jedna od tri ključne tačke u razgovorima srpskog i kineskog predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga u Pekingu prošle nedelje, podsetimo, bila je saradnja u nabavci vojne opreme i naoružanja

Objavljeno:

SAD prete Srbiji ekonomskim sankcijama zbog najava da bi naša zemlja mogla uskoro od Кine da kupi raketni PVO sistem FК-3.

Ovo tvrdi vojno-politički komentator Miroslav Lazanski, koji kaže da su Amerikanci još pre nekoliko godina, što javno, što tajno, poručili da će svi koji kupuju rusko i kinesko oružje biti kažnjeni. Srbija uveliko nabavlja ruske borbene sisteme, helikoptere i avione i za sada izbegava kaznu Vašingtona, ali je sasvim moguće da ako počne oružje da kupuje i od Кine, bude stavljena pod neku vrstu ekonomskih sankcija, naglašava Lazanski.

Jedna od tri ključne tačke u razgovorima srpskog i kineskog predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga u Pekingu prošle nedelje, podsetimo, bila je saradnja u nabavci vojne opreme i naoružanja.

Кako je nezvanično potvrđeno u Кini, već je dogovorena isporuka dve eskadrile dron-bombardera “ving-lung”, a dogovara se i nabavka kineskih raketa zemlja-vazduh srednjeg dometa.

- Predsednik Кine dao je zeleno svetlo za vojnotehničku saradnju sa Srbijom – rekao je Vučić posle sastanka sa kineskim liderom.

Miroslav Lazanski kaže da podržava vojnotehničku saradnju Beograda i Pekinga, ali upozorava da je srpski predsednik rekao da se razmišlja o kineskom oružju, uz zadršku da treba pripaziti da se ne izazovu sankcije. - Vučić je rekao da ćemo razgovarati o sistemu FК-3, ako tom kupovinom ne ugrožavamo odnose sa drugim državama, u smislu da nam se nametnu sankcije. Jer Amerikanci su rekli svima koji kupuju rusko i kinesko oružje da će dobiti sankcije. Čak i Egipćanima. Mi kupujemo ruske sisteme, i zasad, hvala bogu, izbegavamo sankcije. Ali ako bismo podigli nivo kupovine i počeli da kupujemo i od Кineza, ne znamo da li bi nas Amerikanci i dalje držali ispod radara ili bi nas stavili pod neku vrstu ekonomskih sankcija. Tako da je priča o tom sistemu još pipanje terena, još ništa nije odlučeno... - objašnjava Lazanski, dodajući da bi lično voleo da kupimo raketne sisteme i od Rusa i od Кineza, ali u tom pokeru treba paziti da ne budemo na većoj šteti nego dobiti. Bivši oficir JNA, pukovnik Veselin Šljivančanin, komentarišući ove navode, ocenjuje da je Srbiji dosta sankcija i nevolja koje su joj nametnuli Amerika i NATO.

- Glavni cilj im je da pokore Srbiju. Ne verujem da će u tome uspeti, jer Srbija ima velike prijatelje, poput Кine i Rusije, koji dobro znaju kakva nam je nepravda učinjena. Verujem da su u ovom momentu Кina i Rusija dovoljno moćne da spreče i obesmisle te sankcije. Ako nam SAD i uvedu sankcije, u šta ne verujem , to će biti samo njihova Sramota. Кina, Rusija sigurno neće pratiti Vašington – zaključuje Šljivančanin.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.