ZMIJSKA PORUKA HAŠIMA TAČIJA ZAPREPASTILA EVROPU: Da li su im sada neke stvari jasnije?
Hašim Tači je bio u centru pažnje, Foto: AP/Visar Kryeziu

šta je hteo da kaže?

ZMIJSKA PORUKA HAŠIMA TAČIJA ZAPREPASTILA EVROPU: Da li su im sada neke stvari jasnije?

On je na konferenciji za novinare rekao da je u Berlinu rekao da je EU "prevarila Kosovo" po pitanju vizne liberalizacije

Objavljeno:

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je na Samitu u Berlinu rekao kako je evropska perspektiva Kosova samo fraza i da Evropska unija (EU) ne radi ništa u tom pravcu.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u Berlinu rekao da je EU "prevarila Kosovo" po pitanju vizne liberalizacije.

"Ratifikacija demarkacije sa Crnom Gorom bio je poslednji uslov. Naglasio sam na sastanku da je taj uslov bio samo prevara i ništa više", dodao je kosovski predsednik.

Tači je rekao da Kosovo neće dozvoliti da Zajednica srpskih opština ima izvršna ovlašćenja jer smatra da je cilj Srbije da se na severu Kosova formira zajednica nalik Republici Srpskoj, što se "neće dopustiti".

"Srbija je onemogućila Kosovu da sprovede u praksi sporazum o formiranju Zajednice, u skladu sa Briselskim sporazumom 2013, i odlukom Ustavnog suda. Ponavljam još jednom, neće biti nikakve Zajednice koja može imati izvršne elemente", dodao je.

Tači je ponovio i da se briselski dijalog sa Srbijom ne može uslovljavati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.