VUČIĆ DOLAZI U REPUBLIKU SRPSKU POČETKOM MAJA: Selaković najavio posetu predsednika!
Selaković najavio posetu predsednika Vučića, Foto: Beta / Jovo Mamula

NAJAVIO

VUČIĆ DOLAZI U REPUBLIKU SRPSKU POČETKOM MAJA: Selaković najavio posetu predsednika!

Selaković je novinarima u Kozarskoj Dubici rekao da će ta poseta označiti novi talas podrške RS i nove razvojne projekte za sve njene opštine

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće početkom maja u poseti Republici Srpskoj, najavio je danas generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Selaković je novinarima u Kozarskoj Dubici rekao da će ta poseta označiti novi talas podrške RS i nove razvojne projekte za sve njene opštine.

On je, inače, boravio u Kozarskoj Dubici kako bi na svečanoj sednici skupštine te opštine primio povelju pocasnog građanina, koja je povodom Dana opštine dodeljena predsedniku Vučiću za poseban doprinos u negovanju sećanja i širenju istine o nevino stradalim žrtvama u logoru Jasenovac i Donjoj Gradini i za izgradnju infrastrukture u Kozarskoj Dubici, prenosi RTRS.

Selaković je naglasio da rukovodstva Srpske i Srbije rade u interesu zajedničke budućnosti i za dobrobit građana, koji žive u Srbiji i RS.

On je podsetio na zajednički projekat izgradnje Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, na području opštine Kozarska Dubica.

Selaković je izrazio uverenje da će, po načinu na koji bude koncipiran, izveden i postavljen, taj memorijalni centar biti jedinstven u ovom delu Evrope ocenivši da je to upravo ono što zaslužuju jasenovačke žrtve nacističkog genocida nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu.

"To treba da postane mesto hodočašća i dolaska Srba iz čitavog sveta i svedočanstvo stradanja koje više nikada ne sme da se ponovi kao što se dogodilo nama", rekao je Selaković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.