VELIKA ČAST: Predsedniku Srbije počasno mesto pored Si Đinpinga na ručku sa svetskim liderima (FOTO)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Kurir.rs

delegacija u kini

VELIKA ČAST: Predsedniku Srbije počasno mesto pored Si Đinpinga na ručku sa svetskim liderima (FOTO)

Predsednik Kine Si Đinping pozvao je danas još zemalja da se pridruže inicijativi "Pojas i put"

Objavljeno:

Domaćin Si Đinping je učinio veliku čast Vučiću, time što ga je na svečanom ručku sa svetskim liderima, među kojima je i Vladimir Putin, smestio na počasno mesto, odmah sa svoje desne strane.

1 / 5 Foto: Espreso/Kurir

"Radni ručak i drugo zasedanje na temu "Jačanje sinergija različitih politika i izgradnja prisnijeg partnerstva", dobra prilika za razmenu iskustva sa predsednikom Kine, Si Đinpingom, britanskim ministrom finansija Filipom Hamondom i generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom", napisano je na instagram profilu "Budućnost Srbije".

Predsednik Kine Si Đinping pozvao je danas još zemalja da se pridruže inicijativi "Pojas i put". Si je na poslednjem danu foruma u Pekingu posvećenog toj inicijativi poručio da vlada Kine želi da "pruži pogodnosti za sve", prenosi AP.

Na panelu, kao i na ručku su bili pored predsednika Rusije i austrijski kancelar Sebastijan Kurc, mađarski premijer Viktor Orban, pakistanski premijer Imran Kan, prvi predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev, predsednik Svetske banke Kristin Lagard i mnogi drugi.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.