ČESI JURILI DAČIĆA PO GRADU ZA AUTOGRAM! Šef srpske diplomatije u poseti ČEŠKOJ (FOTO)
Ivica Dačić u poseti Češkoj, Foto: MSP

PRIJATELJSKA POSETA

ČESI JURILI DAČIĆA PO GRADU ZA AUTOGRAM! Šef srpske diplomatije u poseti ČEŠKOJ (FOTO)

Važni sastanci u Češkoj

Objavljeno:

Šef srpske diplomatije i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić boravi u Češkoj u zvaničnoj poseti toj državi.

Podrška zemljama Zapadnog Balkana na evropskom putu predstavlja jedan od prioriteta Višegradske četvorke, a Srbiju gledamo kao značajnog partnera u evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, izjavio je ministar spoljnih poslova Češke Tomaš Petriček.

Na konferenciji za medije nakon sastanka sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, Petriček je rekao da Češka podržava proširenje EU jer ono, kaže, predstavlja značajan instrument za međusobne odnose i osnov za uspešnu regionalnu saradnju.

"Češka je spremna da deli sa Srbijom iskustvo što se tiče integracije u EU. Sa našeg gledišta potrebno je nastaviti sa reformama u oblasti vladavine prava, nezavisnosti medija i borbi protiv korupcije", rekao je Periček.

Konstatovao je da su češko-srpski odnosi na dobrom nivou, a povezuju ih, kažu, ne samo prošlost, već i sadašnja i zajednička evorpska budućnost.

Koliko je šef srpske diplomatije cenjen u Češkoj najbolje se može videti u fotografijama koje su objavljene na tviter profilu ministarstva spoljnih poslova.

Na njima Dačić pred zgradom češkog parlamenta deli autograme građanima Češke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.