MILOŠEVIĆEV SIN NE SME U SRBIJU ZBOG JEDNE STVARI: U strahu je od ARKANOVIH TIGROVA!
Marko Milošević, Foto: Alfa Moskva / BK televizija

STRAVIČNI DETALJI

MILOŠEVIĆEV SIN NE SME U SRBIJU ZBOG JEDNE STVARI: U strahu je od ARKANOVIH TIGROVA!

Marko Milošević je ranije sumnjičen za nekoliko ubistava, ali Arkanova likvidacija nije mogla da prođe bez osvete "glava za glavu"

Objavljeno: 23.04.2019. 07:18h
  • 15

Marko Milošević nije prisustvao sahrani Mire Marković zbog straha od osvete Arkanovih "Tigrova" , koji su se zarekli da će se osvetiti svima koji su odgovorni za smrt Željka Ražnatovića, prenose beogradski mediji. 

Saborci i prijatelji nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde znaju da je Arkanovo ubistvo imalo i političku pozadinu, ali i da je sin nekadašnjeg najmoćnijeg čoveka u državi imao ozbiljnih sukoba sa Ražnatovićem.

Glava za glavu

U vreme kada je njegov otac bio šef države, Marko je želeo da kriminalni poslovi oko šverca cigareta i nafte pripadaju samo njemu. Zbog svađe oko prevlasti na crnom tržištu zakrvio se sa Arkanom, koji je iz tog sukoba platio glavom. 

S druge strane, Marko Arkanu nije mogao da oprosti nekoliko šamara koje mu je ovaj prethodno udelio , pa se zarekao da će zbog takvog poniženja Arkan uskoro biti pod zemljom. 

Ubrzo nakon ovog zaveta u brutalnoj likvidaciji u beogradskom hotelu "Interkontinetal" 15. januara 2000. godine  Arkan je ubijen, a njegovi "Tigrovi" zarekli su se da će se osvetiti svima koji imaju veze sa ubistvom njihovog komandanta. 

Zbog toga je Miloševićev sin odlučio da jedini 6. oktobra odleti za Moskvu kada je celoj poridici bio ponuđen politički azil u Rusiji. Koliko je jak strah od osvete "Tigrova" govori i činjenica što se Marko od tada nije osmelio da dođe u Srbiju, čak ni za sahranu svoje majke, ali ni oca. 

Poseban avion iz Moskve u kom je 5. oktobra uveče 2000. godine  doleteo tadašnji ruski ministar spoljnih poslova Igor Ivanov Marku , ukazao se kao posebna prilika da Marko pobegne iz Srbije. 

Na putu sa kog se više nikada nije vratio u Srbiju, mladi Milošević nije otišao praznih šaka. Tadašnji direktor Uprave carina Mihalj Kertes uručio mu je kofer sa milion i 200.000 maraka da mu se nađe u dalekoj Rusiji, kako se sam Kertes hvalio. 

Marko Milošević je ranije sumnjičen za nekoliko ubistava, ali Arkanova likvidacija nije mogla da prođe bez osvete "glava za glavu." Da je mladog Miloševića bilo strah od takvog raspleta, potvrdio je i bivši šef DB Radomir Marković tokom svedočenja 2001. godine otkrivši da se Slobodan plašio da mu sina ne ubiju Arkanovi ljudi u znak odmazde. 

- Mislim da je Milošević bio uplašen za sina Marka zato što je postala priča da je Arkan svojevremeno govorio da će, ukoliko se njemu nešto desi ili bude otišao u Hag, osvetu podneti Marko Milošević - posvedočio je tada Marković. 

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media